Rotterdam, 5 maart 2009 Vandaag de dag zijn buschauffeurs hun leven niet veilig bij het uitvoeren van hun werk. Overvallen, bedreigingen, agressief gedrag van passagiers, het zijn inmiddels dagelijkse nachtmerries voor vele bestuurders van bussen, trams, treinen of taxi´s. MobileTrack brengt SPPT op de markt. SPPT staat voor Safety Package Public Transport. Hierbij speelt het vergroten van de veiligheid van de chauffeur op en in de buurt van zijn werkplek een grote rol.

MobileTrack SPPT gaat uit van een drietal zaken:

1. De noodknop
In geval van een calamiteit kan de chauffeur de mobiele noodknop indrukken en een noodoproep zenden naar de meldkamer. De meldkamer heeft een directe verbinding met de chauffeur en hoort direct wat er aan de hand is. Via GPS is zichtbaar waar het voertuig zich bevind zodat de hulpverlenende instanties direct de exacte locatie weten van het voertuig. Binnen 30 seconden na de alarmmelding kan hulp onderweg zijn!

2. De camera
De voertuigen worden op cruciale plekken voorzien van camera´s. Deze camera´s zijn in de meldkamer te volgen, zodat men enerzijds direct kan waarnemen wat er aan de hand is en anderzijds kan men gelijk een signalement van de dader doorgeven. Hierdoor kan het aanhouden van de dader versneld worden. De beelden worden eveneens opgeslagen om later ook als bewijsmateriaal te kunnen dienen.

3. Het noodsignaal
De alarmknop en de camera zijn een interactie tussen het chauffeur en de meldkamer. MobileTrack SPPT biedt nog een derde optie. Deze optie doet een beroep op omstanders. Door middel van signalen (licht en/of geluid) aan de buitenzijde van het voertuig worden mensen in de buurt van het voertuig attent gemaakt op een calamiteit. Getuigen zijn van groot belang voor het verkrijgen van waardevolle informatie, welke tot een snelle aanhouding van de dader kan leiden. Bijkomend voordeel is dat hulpverlenende instanties snel kunnen zien om welk voertuig het gaat.

MobileTrack SPPT kan binnen een kort tijdsbestek worden ingebouwd, waardoor de buiten werkingstelling van het voertuig dus kort is. Het pakket biedt niet alleen veiligheid voor de chauffeur echter het werkt ook preventief. Doordat politie snel te plaatse kan zijn, beelden van de dader worden opgenomen en dat de omgeving meer alert is, zal de potentiële crimineel hopelijk voortaan uit de buurt blijven!

Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u telefonisch (079-3716187) of via email [email protected] contact opnemen met MobileTrack.

MobileTrack BV

Bezoekadres:
Lichtenauerlaan 102
3062 ME Rotterdam
The Netherlands

Postadres:
Postbus 4365
3006 AJ Rotterdam
The Netherlands

Telefoon: +31 (0)10 7982498
Fax: +31 (0)84-7219531

Contact
MobileTrack BV
Telefoon: 010 7982498
E-mail: [email protected]

Over MobileTrack BV
MobileTrack is een belangrijke speler in Solutions Consultancy, Location Based Services (LBS) en Track & Tracà© oplossingen op basis van diverse technologieën zoals GPS, RFID en Mobiele Data. Zij zijn hardware onafhankelijk en leveren diensten op het gebied van fleet-management, beveiliging, zorg en overige Track en Tracà© gerelateerde diensten. MobileTrack klanten zijn actief in diverse markten, zoals transport, vervoer, verhuur, overheid, beveiliging en zorg. Speciaal voor de zorg- en beveiligingsmarkt zijn er succesvolle totale mobiele GPS alarmering en diensten ontwikkeld. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.mobiletrack.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular