(Persbericht) Rotterdam, 16 november 2011 MobileTrack en Erasmusburg Zorglijn helpen dwaalcliënten en hun familieleden / zorgverleners om kwaliteit van leven te verhogen met de Zorgriem.

De Zorgriem is een klein draadloos GPS-apparaatje die een persoon bij zich draagt. Het wordt veel ingezet voor het traceren, lokaliseren en terugvinden van personen. In het bijzonder voor dwaalcliënten met Alzheimer en andere vormen van dementie. Het is een bekend hulpmiddel om veiligheid en kwaliteit van leven voor een dwaalcliënt te verhogen. Daarnaast geeft het een stuk verlichting en biedt het zekerheid voor zorginstellingen en familieleden. Inmiddels wordt de Zorgriem ook met succes ingezet bij kinderen, senioren en andere beveiligingssituaties.

Erasmusbrug Zorglijn biedt ondersteuning bij een alarmering of positiebepaling waardoor doorlooptijd van hulpopvolging bekort wordt in geval van calamiteiten. Daarnaast is een aansluiting op de zorgcentrale van Erasmusbrug de oplossing om niet afhankelijk te zijn van een computer, laptop of tablet. Met behulp van de zorgcentrale kan gevolgd worden waar iemand zich bevindt, welke route hij heeft afgelegd en kan er zelfs een waarschuwing gegeven worden als iemand een bepaald gebied verlaat. De zorgcentrale van Erasmusbrug is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Doordat de medewerkers van de zorgcentrale ervaring hebben met de zorg, kunnen zij zich beter inleven in de hulpvragen. Daarnaast kunnen zij door hun professionaliteit de hulpvragen goed verhelderen om passende vervolgacties uit te voeren.

De Zorgriem is uitgevoerd in twee verschillende uitvoeringen, Zorgriem Compact en Zorgriem Alarmknop. De Zorgriem Compact is een gebruiksvriendelijk apparaat, klein van formaat en enkel bedoeld voor locatiebepaling. De Zorgriem Alarmknop is extra uitgevoerd met een duidelijke en eenvoudige alarmknop. Naast het traceren van personen of objecten is het met de Zorgriem Alarmknop ook mogelijk een alarm te maken en een spreekluister verbinding met de zorgcentrale van Erasmusbrug tot stand te brengen.

Maarten den Heijer, Manager bij Erasmusbrug Zorglijn, over de samenwerking: à¢â‚¬Å“De kracht van onze zorgcentrale komt met de Zorgriem volledig tot haar recht. Passende ondersteuning bieden wanneer dit nodig is, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wij zijn dan ook verheugd over de samenwerking met MobileTrack omdat ondersteuning van de zorgcentrale van toegevoegde waarde is voor zowel de Zorgriem gebruikers als voor zorginstellingen en mantelzorgers.à¢â‚¬

Mike Liu, Managing Director bij MobileTrack: à¢â‚¬Å“Met de professionele Erasmusbrug Zorglijn dienstverlening op het gebied van zorgalarmering, ondersteuning en 24 x7 bereikbaarheid wordt de Zorgriem dienstenketen verder ingevuld en klant en hun naaste omgeving nog beter bediendà¢â‚¬

Meer online informatie is beschikbaar op de website: www.zorgriem.nl. Voor meer directe informatie en mogelijkheden kunt u via email [email protected] of telefonisch (010-7982498) contact opnemen.

MobileTrack BV

Bezoekadres:
Lichtenauerlaan 102
3062 ME Rotterdam
The Netherlands

Contact
MobileTrack BV
Telefoon: 010 7982498
E-mail: [email protected]

Over MobileTrack BV
MobileTrack is een belangrijke speler in Solutions Consultancy, Location Based Services (LBS) en Track&Tracà© oplossingen op basis van onafhankelijke technologieën zoals GPS, RFID, Zigbee, Bluetooth en Mobiele Data. Zij zijn hardware onafhankelijk en leveren diensten op het gebied van fleet-management, beveiliging, zorg en overige Track&Tracà© gerelateerde diensten.

De Mobile Universal Gateway (MUG) is een apparatuur, hardware en protocol onafhankelijke open Track&Tracà© en Mobility platform toegankelijk voor iedere fabrikant en dienstenleverancier.

MobileTrack klanten zijn actief in diverse markten, zoals transport, vervoer, verhuur, overheid, beveiliging, zorg, gaming, social network, communities, lifestyle en recreatie. Speciaal voor de zorg- en beveiligingsmarkt zijn er succesvolle totale mobiele ketendiensten ontwikkeld voor beveiliging, alarmering en opvolging. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.mobiletrack.nl

Erasmusbrug Zorglijn BV

Bezoekadres:
Watermanweg 40
Postbus 84181
3009 CD Rotterdam
The Netherlands

Contact
Erasmusbrug Zorglijn BV
Telefoon: 010-2717500
E-mail: [email protected]

Over Erasmusbrug Zorglijn
Erasmusbrug is een onafhankelijke, landelijk opererende organisatie die optimale bereikbaarheid, beschikbaarheid en persoonlijke aandacht combineert met (innovatieve) ICT-oplossingen die de continuïteit, kwaliteit en vernieuwing van zorg en welzijn mede mogelijk maakt.

De Zorglijn van Erasmusbrug is de grootste Zorgcentrale van Nederland en is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Haar doelstelling is om invulling te geven aan de wensen op het gebied van telefonische bereikbaarheidsdiensten, personenalarmering en zorgdomotica. Hieronder valt onder meer in- en outbound telefoonverkeer, personenalarmering, mobiele alarmering, maar ook beeldcommunicatie en alarmafhandeling van andere domotica toepassingen zoals de medicijndispenser. Niet alleen ondersteunt de zorgcentrale traditionele communicatiemiddelen, maar ook oplossingen zoals Voice over IP (VoIP). Hierbij profiteert de zorgcentrale van een ander onderdeel van Erasmusbrug: ICT-oplossingen voor zorg- en welzijnsinstellingen.
Meer informatie is beschikbaar via de website: www.erasmusbrug.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular