(Persbericht) Samenvatting resultaten van het verkorte boekjaar (1 juli 2011 tot 30 september 2011):
à¢â‚¬¢ Omzet: € 15,2 miljoen
à¢â‚¬¢ Exportpercentage: 68,1 %
à¢â‚¬¢ EBIT: € 2,6 miljoen, zijnde 15,8% van de omzet
à¢â‚¬¢ Winst (na belastingen): € 1,8 miljoen
à¢â‚¬¢ Winst per aandeel: € 0,40

Mobotix, systeemaanbieder van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen, heeft de financiële resultaten van het verkorte boekjaar 2011 bekendgemaakt (1 juli 2011 tot 30 september 2011, IFRS-geconsolideerde jaarrekening). Deze boekjaarwijziging was noodzakelijk, omdat de inmiddels zeer omvangrijke controle van de bedrijfsresultaten en de voorbereiding voor het opmaken van de balansen midden in de vakantieperiode van juli tot augustus vielen. Omdat het begin van het boekjaar van 1 juli naar 1 oktober is verlegd, ontstond dit jaar eenmalig een basisjaar van drie maanden, waardoor in 2011 een tweede jaarrekening en een tweede algemene vergadering nodig worden.

In het afgelopen basisjaar werd de gehele productie zoals gepland succesvol overgedragen aan de vestigingsplaats in Winnweiler-Langmeil. Deze verhuizing van de productieactiviteiten heeft zijn stempel gedrukt op de omzet en het resultaat.

In het verkorte basisjaar realiseerde Mobotix een omzet van € 15,2 miljoen (hetzelfde kwartaal vorig jaar 15,1 miljoen EUR) en een exportpercentage van 68,1%. Het EBITDA bedraagt € 3,6 miljoen, terwijl het EBIT € 2,6 miljoen bedraagt. Met een jaarresultaat na belasting van € 1,8 miljoen wordt het verkorte boekjaar afgesloten met een winst per aandeel van € 0,40.

Voor het lopende boekjaar 2011/12 wordt een verdere groei van 30% tot 35% met een EBIT-marge van 23% verwacht.

Over Mobotix AG
Mobotix is een softwarebedrijf met ontwikkeling van eigen hardware op het gebied van digitale, op een netwerk gebaseerde videoveiligheidssystemen met hoge resolutie. Daarbij ligt de focus op de ontwikkeling van gebruikersvriendelijke complete systeemoplossingen uit eigen productie. Het Duitse bedrijf staat sinds de oprichting in 1999 bekend als de pionier in netwerkcameratechnologie en om het gedecentraliseerde concept dat het videosysteem met hoge resolutie in de praktijk kostenefficiënt maakt. Sinds 2010 breidt MOBOTIX het portfolio aan producten uit met zelfontwikkelde intelligente producten op het gebied van huistechniek. Of het nu om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen gaat, al jaren worden er meer dan honderdduizend videosystemen van MOBOTIX op alle continenten toegepast.