(Persbericht) De weerbestendige en slagvaste Mobotix DualDome-camera D14 met 6,2 megapixels resolutie, is de opvolger van het D12-model. Met twee afzonderlijk te richten cameramodules van elk 3,1 megapixels maakt de nieuwe D14 een groot aantal toepassingen mogelijk. De beelden van beide modules zijn namelijk ook samen te voegen tot à©à©n beeld. Verder beschikt deze camera over digitale PTZ en heeft daarom geen bewegende onderdelen nodig.

Universele 6,2 megapixels toepassingen
Uitgerust met een 90°-groothoek en telelens is bijvoorbeeld een scà¨ne over de gehele ruimte te bewaken, terwijl er tegelijkertijd met de telelens bij de ingang portretfoto's worden gemaakt. Met twee 90°-lenzen worden er 180°-opnamen gemaakt, om bijvoorbeeld een volledige parkeerplaats vanaf de muur te bewaken. Verder is de D14 ook geschikt als dag-/nachtcamera met elektronische omschakeling, omdat de camera tegelijkertijd is uit te rusten met een kleuren- en een zwart-witmodule. Die combinatie garandeert overdag kleurechtheid en 's nachts een hoge gevoeligheid.

Wekenlange opnamemogelijkheid ingebouwd
De Mobotix D14 beschikt over bewegingsherkenning, die zowel een opname kan starten als alarmmeldingen kan activeren, via e-mail of telefoon met VoIP- en intercomfunctie. De ingebouwde DVR heeft een circulair geheugen van maar liefst 64 gigabyte en kan wekenlang autonoom opnemen zonder PC. Het geheugen is eventueel uit te breiden naar terabytes via een extern NAS-station.

Lage installatiekosten
De D14 heeft geen verwarming of koeling nodig, zodat de geringe vermogensopname van ongeveer 4 watt via de netwerkkabel (PoE) investerings- en bedrijfskosten bespaart en een voordelige backup mogelijk maakt. Er is ook een anti-vandalisme uitvoering leverbaar, gemaakt van roestvrij staal met een koepel van 3 mm polycarbonaat, evenals fraai vormgegeven wand- en masthouders.

Hogere beeldkwaliteit en echo-onderdrukking
In vergelijking met het voorgaande model heeft de D14 behalve een USB-aansluiting ook een MxBus-aansluiting voor uitbreidingsmodules, bijvoorbeeld voor I/O, GPS, of RS232. De nieuwe, krachtige processor maakt aanzienlijk hogere kwaliteit opnames mogelijk tot een resolutie van ruim 6 megapixels. De microfoon en luidspreker worden ondersteund door nieuwe audiofuncties met echo-onderdrukking.

Gratis meegeleverde centrale software
Alle benodigde software, inclusief opname- en weergavefuncties, is in de D14 aanwezig en kan via een webbrowser worden geconfigureerd en gebruikt. Als aanvulling daarop levert Mobotix gratis de in grote projecten tot 1.000 camera's beproefde MxCC-videosoftware, of de handige MxEasy-software, voor het analyseren, beheren of weergeven van alle beeldopnames.

Over Mobotix
Mobotix AG is een softwarebedrijf met ontwikkeling van eigen hardware op het gebied van digitale, op netwerkgebaseerde videoveiligheidssystemen met hoge resolutie. Daarbij ligt de focus op het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke complete systeemoplossingen uit eigen productie. Het Duitse beursgenoteerde bedrijf staat sinds de oprichting in 1999 bekend als de pionier in netwerkcameratechnologie en om het gedecentraliseerde concept dat het videosysteem met hoge resolutie in de praktijk kostenefficiënt maakt. Sinds 2010 breidt Mobotix het portfolio uit met zelfontwikkelde intelligente producten op het gebied van domotica. Of het nu gaat om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen, al jaren worden er meer dan honderdduizend videosystemen van Mobotix op alle continenten toegepast.