´All-in-one´ camera met snellere processor, dubbele beeldsnelheid, gecorrigeerd 180°-panoramabeeld en geïntegreerde video-opslag

Dordrecht, 4 juni 2009, Mobotix, producent van hoge resolutie IP-videosystemen, introduceert de hemisferische camera Q24M, als opvolger van de Q22M. De Q24M is uitgerust met een snellere microprocessor en geoptimaliseerd systeemboard, die een verdubbeling van de beeldverwerkingssnelheid mogelijk maken. Camerabeelden met een grootte van 3,1-megapixel kunnen nu met een snelheid van 20 beelden per seconden worden weergegeven. Voor 1-megapixelbeelden is dat zelfs 30 beelden per seconde. Verder bevat de Q24M een interne DVR (digitale videorecorder) van maximaal 32 GB, gebaseerd op flashtechnologie. De nieuwe Q24M is direct leverbaar voor een adviesprijs vanaf 598 euro, exclusief btw.

De combinatie van een hoge resolutie sensor, de hemisferische lens (360º) en een interne DVR maakt het mogelijk om met slechts à©à©n Q24M-camera een complete ruimte te beveiligen. Alle beeldopnames worden namelijk automatisch door de camera als hoge resolutie video´s opgeslagen. De daarvoor gebruikte flashtechnologie staat garant voor een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur. Mobotix´s Q24M hemisferische camera is verkrijgbaar in een Basic- en Secure-uitvoering. De Q24M Secure is standaard voorzien van een microSD-kaart van 4 GB. Hierop kunnen ongeveer 50.000 panoramabeelden of vier uur videofilm worden opgeslagen.

Geïntegreerde correctiefunctie
Mobotix´s Q24M-camera beschikt, net als zijn voorganger de Q22M, over een geïntegreerde functie voor beeldcorrectie. Hiermee is het perspectief van alle beelden, live of achteraf, ten behoeve van een onderzoek te corrigeren. Dankzij deze correctie van de door het cameraobjectief veroorzaakte beeldvervormingen, krijgt de gebruiker automatisch een natuurlijke weergave van de opnames te zien.

Nieuw bij de Q24M is de ´Panoramacorrectie´. Daarmee kan men livebeelden in het door de camera gemaakte panoramabeeld binnen enkele seconden naar wens instellen. Terwijl een gebruiker delen van livebeelden nauwkeuriger bekijkt met de virtuele, digitale pan-tilt-zoom-functie (PTZ), slaat de camera op de achtergrond nog steeds de hele ruimte als volledig beeld op, voor latere analysedoeleinden.

Discreet ontwerp, voor extreme omstandigheden
De Q24M-camera is met alleen een netwerkkabel aan te sluiten. Voor uitbreidingen, zoals externe input/output, is een mini-USB-aansluiting aanwezig. De aansluitkabels worden met volledig afdichtende stekkerverbindingen aan de achterzijde van de camera aangesloten. Net als alle Mobotix-camera´s bevat de nieuwe Q24M geen mechanisch bewegende delen. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk en beperkt het onderhoud tot een minimum.

Dankzij het elegante, discrete ontwerp, is de camera in elke omgeving te integreren. De weerbestendige behuizing maakt buitengebruik mogelijk bij temperaturen van -30 tot +60 °C. Ondanks de krachtigere processor bedraagt het gemiddelde stroomverbruik van de Q24M met microSD-kaartopslag slechts 4,5 watt. Het uitgebreide accessoireprogramma van de camera omvat montagesets voor diverse inbouwmogelijkheden (plafondmontage, opbouw, 10°-opbouw, vandalismebestendige set, wandmontagesteun en hoek- en mastmontagebeugel).

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde digitale beveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations. Mobotix´s hemisferische camera is dit jaar bekroond met een ´honourable mention´ van de red dot design award, een van de meest prestigieuze internationale ontwerpwedstrijden.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com en http://www.mobotix.nl.