Dordrecht, 13 april 2010 Mobotix heeft een IP-Video deurstation met hemisferische camera geïntroduceerd op Light+Building 2010, de grootste vakbeurs voor verlichting, elektrotechniek en gebouwautomatisering. Het nieuwe T24-deurstation is uitgerust met een 360-graden lens, die een toegangsgebied volledig zichtbaar maakt, van wand naar wand en van boven tot onder. Verder ondersteunt Mobotix‘˜s T24 videotelefonie op basis van VoIP/SIP en de H.264 standaard.

Het IP-Video deurstation T24 kan met een 360-graden lens de volledige omgeving voor een gebouw of woning in hoge resolutie opnemen. Bij andere deurstations moeten bezoekers vrijwel recht voor de lens gaan staan. De Mobotix camera neemt altijd 360-graden beelden op en corrigeert het bijbehorende visoogeffect met geïntegreerde videosoftware automatisch naar scherpe normale livebeelden. Indien gewenst kan men ook eenvoudig digitaal inzoomen.

Wereldwijde videogesprekken
Wanneer er wordt aangebeld zet de camera via een netwerkverbinding automatisch een VoIP-videogesprek op met een standaardcomputer of tablet PC. Daardoor wordt het mogelijk om overal ter wereld audio- en videoverbinding te krijgen met het deurstation voor toegangscontrole. Uiteraard is de deur vervolgens op afstand te openen en te sluiten.

Sleutelloze toegang
De toegangsconsole van Mobotix‘˜s T24-deurstation ondersteunt voor persoonsidentificatie zowel individuele wachtwoorden, als een PIN-code of RFID-chip. Deze informatie wordt via een MxBus met de deuropener gecommuniceerd. Een veiligheidsopener met ingebouwde accu aan de binnenzijde maakt het mogelijk dat een deur bij stroomuitval altijd nog te openen en te sluiten is.

Geïntegreerde voicemailbox
Mobotix‘˜s T24-deurstation heeft een geïntegreerde voicemailbox om een afwezigheidboodschap voor bezoekers in te zetten en videoberichten te laten inspreken die later te beluisteren zijn. Alle gebeurtenissen die buiten het gebouw plaatsvinden worden continu, of aan de hand van zelf in te stellen incidenten, in hoge resolutie beelden met geluid opgenomen op een intern geheugen.

Decentraal Mobotix concept
Mobotix‘˜s decentrale opslag en verwerking van hoge resolutie video, inclusief lipsynchrone audio, minimaliseert de benodigde netwerkbandbreedte en verlaagt de totale systeemkosten aanzienlijk. Vooral bij gebruik van een 360-graden lens. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van alle andere leveranciers van IP-videosystemen en deurstations.

Eenvoudige en snelle installatie
Het IP-Video deurstation T24 van Mobotix is met een standaard netwerkkabel eenvoudig en snel te installeren. Wanneer er al een bestaande beldraad, of een andere kabel met 2-aders ligt, is die met een Mx2wire set tot een volwaardige videoverbinding op te waarderen. In beide situaties inclusief Power over Ethernet (PoE) voeding.

Gebruikersvriendelijke bediening
Om de bediening van het nieuwe deurstation zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft Mobotix de MxEasy videosoftware ontwikkeld, die kosteloos wordt meegeleverd. Daarmee is elke standaard computer snel geschikt te maken voor multifunctioneel gebruik en beheer van de T24.

Klantspecifieke configuraties
Mobotix‘˜s IP-Video deurstation T24 is het hart van een modulaire productlijn voor klantspecifieke toegangscontroleoplossingen. Zowel voor bedrijven als privà©toepassingen. De waterdichte buitenconsole (IP65 tussen -30° en +60°) is in vier kleuren leverbaar (wit, zilver, donkergrijs en amber), terwijl de hemisferische cameramodule ook in het Siedle Vario systeem past. Daarvoor heeft Mobotix een speciaal geïntegreerd IO-aansluitpaneel ontwikkeld.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een leverancier van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligings-systemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Wereldwijd zijn al enkele honderdduizenden Mobotix videosystemen in gebruik.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.