Dordrecht, maart 2010 Mobotix, leverancier van IP-camera‘˜s, introduceert de M24M Allround. Deze opvolger van de succesvolle M22M heeft een snellere microprocessor en een gewijzigd systeemboard, voor vloeiende hoge resolutie videobeelden tot een snelheid van 30 beelden/seconde.

Voor de M24M zijn vijf verwisselbare lenzen met een opnamehoek van 15 tot 90 graden leverbaar. Een complete ruimte is met de 90°-groothoeklens vanuit de hoek grotendeels te registreren. Met de 15°-telelens is het mogelijk om op een afstand van ongeveer 75 meter nog het kenteken van een auto leesbaar op te nemen. Of vanaf ongeveer twee meter het serienummer op een bankbiljet.

De M24M-variant met CS-aansluiting en handmatig verstelbare vario-lens wordt aanbevolen als de camera op vaak wisselende locaties ingezet wordt, bijvoorbeeld bij mobiele bewaking in de bouw. Voor het gebruik van de camera's onder vaak slechte lichtomstandigheden kan Mobotix de Night-varianten met bijzonder lichtgevoelige zwart/witsensor leveren.

Mobotix‘˜s M24M is tevens leverbaar met een hemisferische L11-lens (fisheye met een opnamehoek van 180°), digitale PTZ en speciale software voor gecorrigeerde panoramabeelden met hoge resolutie. Ideaal voor bijvoorbeeld webcamtoepassingen van bovengemiddelde kwaliteit.

Met de standaard meegeleverde flexibel verstelbare VarioFlex wand- en plafondhouder, is de M24M binnen enkele minuten met de gewenste hellingshoek gemonteerd. Deze weerbestendige camera (IP66) is te gebruiken binnen een temperatuurbereik van -30 tot +60 graden Celsius en heeft geen verwarming of ventilator nodig.

Dankzij de hoogwaardige microfoon/luidspreker-combinatie met echo-onderdrukking bij de intercomfunctie kan de camera naast video met hoge resolutie ook lipsynchroon geluid weergeven en opnemen op een standaard ingebouwde MicroSD-kaart van 4 GB. De camera ondersteunt MicroSD-kaarten met een geheugen tot maximaal 32 GB.

Mobotix‘˜s digitale IP-camera‘˜s zijn net zo makkelijk als een printer met een netwerkkabel op een pc of router/switch aan te sluiten en worden tegelijkertijd via diezelfde kabel volgens PoE-standaard van stroom voorzien. Via een beveiligde internettoegang is het mogelijk om op afstand de livebeelden en opnamen op te vragen.

De M24M Allround is leverbaar vanaf € 598,-- inclusief lens, videomanagementsoftware en geheugenkaart van 4 GB, voor ruim 60.000 VGA-beelden. De M24M-Sec met hemisferische panoramalens, 4 GB opslagcapaciteit en alle software kost € 858,-- netto.

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.