Dordrecht, maart 2009 Mobotix AG, de Duitse producent van intelligente camera´s, introduceert een Power over Ethernet (PoE) oplossing over twee telefoondraden. Met twee Mx2wire-modules van Mobotix is een Ethernet-verbinding inclusief PoE via slechts twee aders te maken, tot een afstand van circa 500 m. Daarmee zijn bestaande analoge telefoonkabels of coaxkabels te gebruiken voor het aansluiten van 100-Mbit/s Ethernet apparaten (zoals een PC, WLAN-toegang, IP-camera, IP-telefoon of IP-deuropener). Een complete Mx2wire-set kost 398 euro, exclusief BTW.

De overdrachtsnelheid van Mobotix´s nieuwe Mx2wire-oplossing is maximaal 40 Mbit/s. Bij 500 meter kabel wordt nog zo´n 15 Mbit/s overgedragen. Aan het begin en het einde van elke aansluiting is een Mx2wire-module nodig. Deze beide modules worden vanuit à©à©n PoE-aansluiting (PoE-switch) gevoed. Elk Ethernet-apparaat dat op Mx2wire is aangesloten ontvangt tevens tot 8 watt voeding, omdat behalve het netwerksignaal ook het inkomende PoE-signaal wordt overgedragen.

Mx2wire wordt geleverd als een standaardformaat inbouwframe schakelmateriaal (50 x 50 mm) in verschillende uitvoeringen. Deze is ook met de meegeleverde decoratieve contactdoos van Mobotix te gebruiken. De nieuwe twee-aderige PoE-oplossing is een ontwikkeling van Mobotix en wordt in Duitsland geproduceerd. Mx2wire maakt tevens onderdeel uit van Mobotix´s nieuwe IP-deurintercom.

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde digitale beveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com en http://www.mobotix.nl.