(Persbericht) Dordrecht, september 2010 Mobotix, producent van complete IP-videosystemen met hoge resolutie, toont op de wereldbeurs voor beveiliging in Essen diverse nieuwe producten. De belangrijkste daarvan zijn de hemisferische (180- en 360-graden) IP-video deurintercom T24, met optionele toegangscontrole en iPhone-integratie en een nieuwe softwaremodule voor gedragsanalyses. Security 2010 wordt van 5 tot en met 8 oktober in de Duitse stad Essen gehouden. Mobotix is te vinden in hal 1 op stand 408.

Deurintercom T24
De hemisferische IP-video deurintercom T24 brengt het hele gebied rondom een ingang compleet in beeld van muur tot muur, van het plafond tot aan de vloer. Deze intercom is gebaseerd op VoIP/SIP H.264, de internationale standaard voor IP-telefonie. Zodra er wordt aangebeld, wordt er via het netwerk gecodeerd verbinding gemaakt met een VoIP-beeldtelefoon, PC of tabletcomputer (iPad), zodat men overal ter wereld de intercom bij de deur kan beantwoorden, of de deur kan openen. De opslag van videobeelden is in de deurintercom geïntegreerd (tot wel 10.000 clips). Alle personen voor de deur worden bij het aanbellen of opendoen op video geregistreerd en zijn overal ter wereld te bekijken.

Via de toegangscontrolemodule kan iemand tijdelijk toegang worden verleend met behulp van een kaart (RFID) en/of pincode. Er zijn ook berichten van bezoekers of boodschappen voor bezoekers achter te laten, net als bij een antwoordapparaat. Er is geen computer of installatiebox nodig voor het gebruik ervan. De deurintercom en een standaard IP-beeldtelefoon zijn voldoende. Het is ook mogelijk om de intercom in al bestaande voorzieningen in te bouwen, omdat met de optionele Mx2wire-module zowel het IP-netwerkverkeer als de voeding via twee beldraden kan verlopen.

Compacte IP-domecamera Q24
De eveneens hemisferische IP-camera Q24 van Mobotix brengt een ruimte compleet in beeld en kan daardoor meerdere camera‘˜s vervangen. Dankzij het onopvallende design is de Q24 nauwelijks als camera te herkennen en is deze heel discreet in te bouwen zowel bij wandmontage met panoramamodus van 180-graden, als bij plafondmontage met rondom een gezichtsveld van 360-graden. Het totale overzichtsbeeld van de ruimte wordt altijd opgeslagen. Ook als er tijdelijk gebruik wordt gemaakt van de zoomfunctie, waardoor achteraf in de opgeslagen beeldopnamen met de virtuele PTZ vanuit andere zichthoeken gekeken kan worden.

Nieuwe methode van videoanalyse
Mobotix introduceert op Security 2010 een nieuwe module voor videoanalyses, die niet gebaseerd is op geometrische verandering in het beeld, maar op een gedragsanalyse van de bewegende objecten. Alarmmeldingen en beeldopnames worden daardoor niet alleen geactiveerd als bepaalde beeldsectoren overschreden worden, maar bijvoorbeeld ook bij snelheidsveranderingen, of richtingsveranderingen. Verder zijn er diverse tel- en statistiekfuncties geïntegreerd, om bijvoorbeeld bewegingsprofielen van bezoekers te kunnen maken.

MxControlCenter (MxCC)
Tenslotte heeft Mobotix het videomanagementsysteem MxControlCenter met diverse nieuwe functies uitgebreid: variabele zoekopdrachten, videoanalyses achteraf in de opgenomen beelden en het exporteren van H.264-video‘˜s zijn voortaan geïntegreerd. Tevens zijn een aantal bedieningsfuncties vereenvoudigd. Verder is vooral net als bij de deurintercom de integratie van de iPhone in de videomanagementfuncties van de camera‘˜s een opvallende vernieuwing.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een ontwikkelaar en leverancier van gebruikersvriendelijke software en hardware voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in technologie voor netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen. Vanaf 2010 breidt Mobotix het assortiment uit met in eigen beheer ontwikkelde producten voor domotica en gebouwautomatisering. Wereldwijd worden er al ruim honderdduizend Mobotix videosystemen gebruikt in ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.