Dordrecht, september 2009 Mobotix levert Mx2wire om domoticatoepassingen in woningen eenvoudiger, goedkoper en sneller te kunnen installeren. Deze nieuwe mediaconverter maakt aanwezige telefoon-, antennekabel of beldraad geschikt voor het aansluiten van multimedia-apparaten zoals een PC, netwerkcamera, WLAN-router, internettelefoon of intercominstallatie. Een complete Mx2wire-set bestaat uit twee aansluitpunten met Power over Ethernet voeding. Na aansluiting van apparatuur op het begin en het einde van een verbinding, die tot 500 meter lang kan zijn, configureren de twee Mx2wire-eenheden zichzelf automatisch als zender of ontvanger. Mobotix´s Mx2wire is per direct leverbaar voor een prijs van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 398,--, exclusief BTW.

Snelle gegevensoverdracht inclusief voeding
Een Mx2wire mediaconverter bestaat uit twee aansluitingen, die zijn opgebouwd uit een printplaat in een behuizing, voorplaat, afdekramen, inbouw-, opbouwdoos en bevestigingsmateriaal. De afdekramen zijn leverbaar in verschillende designvarianten. Beide eenheden van een Mx2wire-mediaconverter dragen gegevens over met een snelheid tot 30 megabits per seconde - afhankelijk van de doorsnede en de lengte van de kabel. Tegelijkertijd wordt de aangesloten apparatuur, zoals een netwerkcamera of WLAN-router gevoed volgens de 'Power over Ethernet'-norm met een vermogen van maximaal zeven Watt.

Toepassingsvoorbeelden:

Internetaansluiting voor kantoor aan huis: met Mx2wire is overal in huis eenvoudig een kantoor in te richten dat aan de nieuwste eisen voldoet - met uiteenlopende netwerkapparaten als PC's, printers en internettelefoon. Ook als de internetaansluiting zich op de begane grond bevindt. Mx2wire moet slechts worden aangesloten op een niet meer gebruikte analoge telefoonkabel. Voor de eigen voeding en die van de internettelefoons is alleen nog een switch (netwerkverdeler) nodig, waarop ook alle andere apparatuur direct wordt aangesloten.

WLAN-router: een WLAN-router is met Mx2wire eenvoudiger op afstand van een DSL-aansluiting aan te sluiten. De benodigde verbinding tussen de router en eindapparaten op een andere verdieping is namelijk met Mx2wire via bijvoorbeeld een analoge telefoonkabel te overbruggen.

IP-telefoon: analoge telefoons zijn met Mx2wire eenvoudig te vervangen door internettelefoons, wanneer mensen al een DSL-aansluiting en een PC in huis hebben. De analoge telefoonkabel wordt met Mx2wire namelijk omgezet in een netwerkkabel, die alle communicatie en de stroom van de telefoon doorvoert naar de netwerkswitch.

IP-deurintercom: met Mx2wire is zonder hoge installatiekosten ook een eenvoudige deurbel te vervangen door een moderne intercominstallatie met internetondersteuning.

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde digitale beveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations.

Website: http://www.mobotix.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular