Dordrecht, april 2009 In een van de meest prestigieuze internationale ontwerpwedstrijden, de red dot design award, is de Mobotix Q22 hemisferische camera bekroond met een ´honourable mention´ voor product design. Daarmee stijgt de Q22 als een van de meer dan 3200 ingezonden producten uit 49 landen duidelijk boven de massa uit. De internationale jury van designexperts geeft deze erkenning alleen aan producten die zich onderscheiden door bijzondere detailoplossingen. Op 29 juni 2009 is de prijsuitreiking in het operagebouw van Essen, het Aalto-Theater.

Met de innovatieve hemisferische technologie van Mobotix is een complete ruimte optimaal te bewaken. Zo vervangt à©à©n Q22 camera, voor slechts 698 euro exclusief BTW, in à©à©n keer een dure installatie met meerdere standaardcamera´s. Met dit discreet vormgegeven product demonstreert Mobotix opnieuw zijn innovatiekracht als marktleider voor megapixel videobewakingssystemen.

à¢â‚¬à…“Succesvolle producten onderscheiden zich van minder succesvolle doordat ze zich in de echte wereld kunnen handhaven, zegt designexpert professor dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design award. à¢â‚¬à…“Een eerste indicatie voor het latere economische succes van een product kan al de succesvolle deelname aan een designwedstrijd zijn, want dit maakt een soort objectivering mogelijk van verder toch zeer subjectieve designbeslissingen. Een onderscheiding in een internationale ontwerp-wedstrijd als de red dot design award is een belangrijke aanwijzing voor het potentieel van een product om zich internationaal staande te houden.

De beoordeling van de producten die werden ingezonden voor de red dot design award was in handen van een internationale jury bestaande uit gerenommeerde designexperts. Zij hebben de producten kritisch bekeken, getest en beoordeeld op basis van criteria zoals innovativiteit, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Dit jaar lieten ondernemingen uit 49 landen in totaal 3231 producten beoordelen door de jury.

Tentoonstelling van de winnaars in het red dot design museum
Alle bekroonde en met een vermelding onderscheiden producten zijn van 30 juni tot en met 26 juli 2009 te zien op de tentoonstelling ´Design on stage winners red dot award: product design 2009´, in het red dot design museum op de werelderfgoed-kolenmijn Zollverein. Het red dot design museum bezit met ongeveer 1500 producten op meer dan 4000 vierkante meter, de grootste expositie van hedendaags design van de hele wereld.

De red dot design award
De red dot design award, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1955, is op dit moment de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijd ter wereld. De prijzen worden uitgereikt in verschillende disciplines: ´red dot award: product design´, ´red dot award: communication design´ en ´red dot award: design concept´. In totaal werden in 2008 voor deze wedstrijd circa 11.000 aanmeldingen uit 61 landen geregistreerd.
Bezoek voor meer informatie de website: www.red-dot.de/presse

Over Mobotix AG
Mobotix loopt in Europa voorop met de ontwikkeling en levering van hoge resolutie, netwerkgebaseerde digitale beveiligingssystemen. Het beursgenoteerde bedrijf is in 1999 in Duitsland opgericht en samen met erkende distributeurs wereldwijd actief. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde beveiligingsinstallaties, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, snelwegen, treinstations, havens, hotels en benzinestations.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com en http://www.mobotix.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 0653471777
e-mail: [email protected]