Mobotix, leverancier van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen, heeft in de eerste negen maanden van fiscaal jaar 2009/10 de omzet zien groeien met 15,3% tot € 37,5 miljoen (in dezelfde periode het jaar ervoor € 32,5 miljoen). In het 3de kwartaal is zelfs bijna 30% meer omzet geboekt, terwijl de export groeide naar ruim 77%. Deze resultaten zijn weer in belangrijke mate het gevolg van de succesvolle Q24 hemisferische productlijn.

Mobotix‘˜s winstgevendheid blijft buitengewoon hoog, met een EBITDA-marge van 22,5% en een EBIT-marge van 18,7%. De nettowinst bedroeg € 4,8 miljoen, waardoor de winst per aandeel over de eerste negen maanden uitkomt op € 1,08 (het jaar ervoor € 1,14).
Omdat het marktherstel doorzet blijft Mobotix optimistisch over het succesvol verder ontwikkelen van haar business in de toekomst.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een leverancier van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligings-systemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen, die in de hele wereld worden toegepast voor ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Wereldwijd zijn al enkele honderdduizenden Mobotix videosystemen in gebruik. Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.