(Persbericht) Mobotix, leverancier van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen, introduceert een nieuwe versie van MxControlCenter. Deze videomanagementsoftware wordt licentievrij meegeleverd met de intelligente IP-camera's van het bedrijf. Versie 2.5 van MxControlCenter bevat vooral verbeteringen die het gebruiksgemak voor operators van meldkamers en andere controleposten verhogen. Onder andere voorgedefinieerde zoekprofielen voor veelgebruikte functies, sneller kunnen raadplegen van opnames via Internet en een volledige audit log van alle uitgevoerde acties.

Gebruik en beheer vereenvoudigen
"Wij hebben MxControlCenter 2.5 uitgebreid met een groot aantal functies waar klanten om hebben gevraagd", zegt Henk Schotman, Business Development Manager Benelux van Mobotix. "Zoals het toegangsrechtenbeheer voor een onbeperkt aantal gebruikers en groepen en de volledige audit log, inclusief gebruikersnotities. Operators kunnen nu veel eenvoudiger events zoeken in de opgenomen beelden, om kritieke gebeurtenissen sneller te identificeren. Verder is de eerste installatie van het programma makkelijker geworden, omdat alle paden naar de opnamemappen voor meerdere camera's in à©à©n keer te configureren zijn".

Kosten besparen
Andere leveranciers berekenen duizenden Euro's voor hun videomanagementplatform. Mobotix levert de MxControlCenter software al jarenlang gratis bij de camera's mee. Omdat klanten geen licenties per server of per camera en geen installatiekosten hoeven te betalen, zijn de mogelijke kostenbesparingen groot. Verder biedt het bedrijf tijdens de gehele levensduur van een installatie technische ondersteuning via telefoon en email. Omdat MxControlCenter 2.5 het gebruik van goedkope thin client PC's en LCD-schermen in meldkamers en andere controleposten ondersteunt, wordt de inrichting daarvan eveneens eenvoudiger en kostenefficiënter.

Aanvullende functionaliteit
MxControlCenter is een complete oplossing voor alarmafhandeling en -beheer, snel opzoeken en bekijken van beeldopnames, automatische cameraherkenning en setup, systeembeheer en backup. Behalve de al vermelde nieuwe functies bevat versie 2.5 tevens ondersteuning voor het opslaan van live streams van meerdere camera's in à©à©n videoclip, om verdachte personen beter te kunen volgen. Verder kunnen de operators indien nodig via een 'vier-ogen' functie advies van hun supervisor vragen. Tenslotte ondersteunt de exportfunctie meer bestandsformaten en kunnen beheerders of hun partners via de inbegrepen API eigen functies toevoegen.

Meer informatie over de MxControlCenter 2.5 videomanagementsoftware is te vinden op:
http://www.mobotix.com/dut_NL/content/view/full/1723 en
http://www.youtube.com/watch?v=6Um6PmN-h78

Over Mobotix

Mobotix AG is een softwarebedrijf met ontwikkeling van eigen hardware op het gebied van digitale, op netwerkgebaseerde videoveiligheidssystemen met hoge resolutie. Daarbij ligt de focus op het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke complete systeemoplossingen uit eigen productie. Het Duitse beursgenoteerde bedrijf staat sinds de oprichting in 1999 bekend als de pionier in netwerkcameratechnologie en om het gedecentraliseerde concept dat het videosysteem met hoge resolutie in de praktijk kostenefficiënt maakt. Sinds 2010 breidt Mobotix het portfolio uit met zelfontwikkelde intelligente producten op het gebied van domotica. Of het nu gaat om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen, al jaren worden er meer dan honderdduizend videosystemen van Mobotix op alle continenten toegepast.