(Persbericht) Om de voortdurende sterke groei van Mobotix te ondersteunen heeft de Raad van Commissarissen op 19 september 2010 besloten om de Raad van Bestuur te versterken met twee nieuwe leden, vanaf 1 januari 2011 (onder voorbehoud van goedkeuring door de jaarlijkse algemene vergadering) en de afdelingen te herverdelen. Lutz Coelen, die ook op interim basis leiding gaf aan de verkoopafdeling, blijft Chief Financial Officer (CFO). Dr. Magnus Ekerot wordt aangesteld als de nieuwe Chief Sales Officer (CSO). Dr. Ing. Oliver Gabel, Director of Advanced Technology en ook jarenlang assistent van de Chief Executive Officer, wordt benoemd tot Chief Technical Officer (CTO). In die functie wordt hij verantwoordelijk voor de productie en ontwikkeling. Dr. Ralf Hinkel blijft Chief Executive Officer (CEO), maar wil zich meer gaan richten op de strategische productontwikkeling. Om die reden wil hij de CEO-taken op middellange termijn gaan overdragen aan Dr. Magnus Ekerot.

à¢â‚¬Å“De kennis en ervaring van Dr. Magnus Ekerot in onze markt in combinatie met een onafhankelijke verkoopfunctie op Raad van Bestuur niveau, maakt een betere benutting van het groeipotentieel van Mobotix mogelijkà¢â‚¬, zegt CEO Dr. Ralf Hinkel. à¢â‚¬Å“Daardoor krijg ik de kans om mijzelf intensiever te gaan richten op de strategische productontwikkeling om daarmee nieuwe marktsegmenten voor Mobotix aan te borenà¢â‚¬.

Dr. Magnus Ekerot vertrekt als General Manager van een divisie van de Zweedse beursgenoteerde displayfabrikant, Beijer Electronics Products AB, om te verhuizen naar de Duitse deelstaat Rheinland Pfalz. Door zijn jarenlange ervaring als manager van de camerafabrikant Axis Communications AB, brengt Ekerot veel kennis mee voor de bedrijfsvoering van Mobotix. Bij Axis Communications was hij als Managing Director vijf jaar verantwoordelijk voor de Duitstalige landen en Oost-Europa. Dr. Magnus Ekerot heeft mede voor Mobotix gekozen vanwege de innovatieve kracht en enorme groei-potentieel van het bedrijf. In tegenstelling tot veel concurrenten ziet hij Mobotix niet alleen maar als een apparatuurfabrikant, maar als breed gepositioneerde systeem- en softwareproducent. Een bedrijf dat trendzettend is in zijn industrie en in staat is om nieuwe markten aan te boren met het IP-video deurstation voor toegangscontrole en de hemisferische cameratechnologie.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een ontwikkelaar en leverancier van gebruikersvriendelijke software en hardware voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in technologie voor netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen. Vanaf 2010 breidt Mobotix het assortiment uit met in eigen beheer ontwikkelde producten voor domotica en gebouwautomatisering. Wereldwijd worden er al ruim honderdduizend Mobotix videosystemen gebruikt in ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.