Amersfoort, 24 februari 2009 - MoneYou maakt per vandaag een einde aan de achterstelling van andere zakelijke spaarders. De Nederlandse online aanbieder van financiële diensten biedt ondernemers, sport- en andere verenigingen, goede doelen, kerken, een hoge spaarrente van 4,8% zonder beperkende voorwaarden, gelijk aan de spaarrente die particuliere spaarders bij MoneYou krijgen.

Hiermee maakt de bank een einde aan de algemeen geldende situatie dat zakelijke spaarders doorgaans een veel lagere rente ontvangen dan particuliere spaarders. Het verschil kan oplopen tot wel 2,4% per jaar.

Onderzoek van Peil.nl in opdracht van MoneYou toont aan dat 74% van de bevolking het onterecht vindt dat ondernemers, goede doelen, sportverenigingen en kerkbesturen bij Nederlandse banken een lagere spaarrente krijgen dan particulieren. Opvallend is dat maar liefst 34% van de ondervraagden juist dacht dat zakelijke spaarders een hogere rente vergoed krijgen.

Commercieel directeur Koos van der Veen vindt dat onderscheid maken in de hoogte van de spaarrente of voorwaarden tussen particulieren en ondernemers niet meer van deze tijd is: "Wij maken sparen weer eenvoudig, zonder papierwerk, gedoe, kleine lettertjes of vervelende voorwaarden en zonder onderscheid tussen grote en kleine klanten. En omdat MoneYou (http://www.moneyou.nl) een volledige online aanbieder is waarbij de klant zelf aan het stuur zit, bieden we altijd een van de hoogste rentes in de markt. Alle zakelijke spaarders kunnen binnen tien minuten online een zakelijke spaarrekening openen en beheren, het actuele saldo en de opgebouwde rente dagelijks inzien, opnemen of overboeken, zonder rompslomp of gedoe."

Fred Habold, penningmeester van de Hilversumse voetbal- en tennisvereniging HC & FC Victoria 1893: "Voor een vereniging als de onze betekent à©à©n procent meer of minder spaarrente veel geld dat we goed kunnen gebruiken voor grote uitgaven als kunstgras, lichtmasten of onderhoud van ons clubhuis."

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular