(Persbericht) Mopinion heeft een nieuwe social commerce module gelanceerd: de Mopinion Widget. De widget maakt het voor Mopinion klanten mogelijk de online feedback die zij van consumenten hebben ontvangen direct te delen via hun eigen website. Zodra een consument feedback voor de organisatie heeft achtergelaten op social media of via een Mopinion feedbackformulier, kan de feedback automatisch op de website van de organisatie worden geplaatst met de widget. Mopinion is een Nederlandse leverancier op het gebied van online customer feedback oplossingen.

Met de widget is het mogelijk om als bedrijf kenbaar te maken hoe andere consumenten over de dienstverlening en producten denken. Hiermee stelt een organisatie zich transparant op tegenover de consument en kan het bedrijf de geloofwaardigheid verhogen. Geloofwaardigheid is à©à©n van de belangrijkste aspecten om een gezonde relatie met de klant op te bouwen. De transparantie die een bedrijf met de Mopinion Widget kan bewerkstelligen, draagt hieraan bij. Onderzoek (van ondermeer NetShops, 2007) toont aan dat het openbaar delen van klantervaringen op de website leidt tot hogere sales.

Actueel
Met de Mopinion Widget voeg je als organisatie ook een stukje dynamiek en actualiteit toe aan de website. De actualiteitswaarde van een website is niet alleen belangrijk voor de bezoekers, maar ook voor de weg ernaar toe. Zoekmachines zijn bij het indexeren gevoelig voor regelmatige updates, wat kan resulteren in een hogere plaatsing en dus betere vindbaarheid.

Narrowcasting
Bedrijven kunnen de widget ook intern inzetten als ´narrowcasting tool‘˜. Door middel van flatscreens in kantoorruimtes of bijvoorbeeld de entree kunnen bedrijven de feedback van de consument real-time tonen aan de werknemers of klanten.

Mopinion software
De widget is een aanvulling op andere Mopinion modules zoals de feedback-formulieren en de social monitor. Vanuit het beheersysteem is het mogelijk om voor verschillende pagina‘˜s of productgroepen widgets aan te maken en het design aan te passen. Het is mogelijk om de widget als klantbeoordeling op te nemen onder bijvoorbeeld een productpagina, maar het is ook mogelijk om feedback te streamen in de vorm van een ticker op de homepage. Neem voor een demo of showcase contact op via www.mopinion.nl.