PERSBERICHT

Motorola MC9500: handheld PC met draadloos 3.5G WAN

Universele accessoires en noviteiten voor kostenbesparingen en nieuwe toepassingen.

Nieuwegein, september 2009 Motorola, Inc. (NYSE:MOT) introduceert de MC9500 handheld computer. Dit robuuste maar handzame en ergonomische apparaat biedt naast alle faciliteiten van de bestaande MC9000 ook 3.5G draadloos WAN voor mobiele communicatie via GSM HSDPA of CDMA-EVDO. Het universele accessoiresysteem zorgt bovendien voor uitwisselbaarheid van apparatuur en accu´s, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op ruimte en kosten.

De nieuwe MC9500 is specifiek ontwikkeld voor veeleisende mobiele gebruikers in de transport en logistiek, openbare orde en veiligheid, bij pakketdiensten en postorderbedrijven en voor andere buitendienstfunctionarissen.

Casper Zweers, Country Manager voor Motorola in Nederland onderstreept Motorola´s positie op de markt van professionele, draadloze handheld computers: à¢â‚¬à…“De nieuwe MC9500 laat zien dat wij onze leidinggevende positie steeds opnieuw versterken met innovaties die leiden tot geheel nieuwe invulling van bedrijfsprocessen.

Universele accessoires
De functionaliteit van de MC9500 wordt verder uitgebreid door het eveneens nieuwe universele accessoiresysteem. Dat zorgt voor volledige uitwisselbaarheid van opladers, accu´s en kabels tussen huidige en toekomstige systemen van Motorola. Zo kunnen nieuwe systemen op ieder moment in de bedrijfsprocessen worden ingezet zà³nder de infrastructuur te hoeven aanpassen. De Motorola MAX Battery waarmee de MC9500 is uitgerust, biedt duidelijke indicatoren voor oplaadniveau en batterijkwaliteit, zodat maximale gebruikszekerheid is gewaarborgd. Deze voorzieningen zorgen samen voor aanzienlijke besparingen op kosten en beheer van (reserve)accessoires en de daarvoor benodigde ruimte.

Marktanalist David Krebs van VDC: à¢â‚¬à…“Met de nieuwe MC9500 heeft Motorola de bedrijfskritieke eisen van professionele mobiele gebruikers ingevuld. De functionaliteit en het ontwerp bieden alle kansen voor vernieuwing van bedrijfsprocessen. Dankzij deze en andere eigenschappen is de MC9500 future-proof.

Faciliteiten
De Motorola MC9500 beschikt over modulair 3.5G draadloos WAN voor communicatie via de snelste netwerken: GSM HSDPA of CDMA-EVDO Rev. A. Gebruikers kunnen dus kiezen welk netwerk het beste voldoet. Deze faciliteiten staan bekend als Motorola MAX FlexWAN, een onderdeel van Motorola´s mobility architecture eXtensions (MAX). Dankzij FlexWAN kunnen met à©à©n PC-model de wensen van alle gebruikers worden ingevuld, in welke omgeving of regio ze ook werken. De MC9500 kan daarbij eenvoudig van keyboard-overlays worden voorzien voor de meest uiteenlopende toepassingen.

De MC9500 is ook voorzien van de zogenoemde interactive sensor technology (IST), een nieuwe ontwikkeling van Motorola. IST biedt veel toepassingsmogelijkheden, zoals het vaststellen of er ruw met het apparaat wordt omgesprongen. Bovendien kan de weergave op het beeldscherm aangepast worden aan de stand van het apparaat en kan bijvoorbeeld - de stand-by modus worden ingeschakeld zodra het apparaat met het beeldscherm naar beneden wordt neergelegd.

Techniek
De MC9500 is de eerste mobiele computer die is gebaseerd op Motorola´s Mobility Platform Architecture 2.0. De PC is uitgerust met de Marvell XScale [email protected] MHz processor en heeft Microsoft Mobile 6.1 als besturingssysteem. Het systeem beschikt ook over professionele GPS-faciliteiten voor lokatie-afhankelijke toepassingen. Voor het opnemen en vastleggen van gegevens biedt de MC9500 de keuze uit een 1D barcodescanner of een 2D imager. Dankzij de 3-megapixel digitale camera met auto-focus kunnen hoge-resolutie foto-opnames worden gemaakt, bijvoorbeeld van ondertekende documenten of van pakketten om de conditie daarvan bij aflevering vast te leggen.

Paul Bryan, senior director of business experiences product management bij Microsoft´s Mobile Communications Business, zegt over de nieuwe handheld: à¢â‚¬à…“De combinatie van Motorola´s MC9500 en het eenvoudig te bedienen Microsoft Windows Mobile platform ondersteunt gebruikers bij hun communicatie en samenwerking met anderen, waarbij ze ook en route online blijven. Zo kunnen ze altijd direct op iedere situatie of ontwikkeling reageren.

Support
Om perfecte resultaten te waarborgen is er ook voor de Motorola MC9500 de supportdienst Service from the Start with Comprehensive Coverage. Die biedt volledige dekking van de kosten van de reparatie van alle mogelijke beschadigingen en defecten. Ook de accessoires kunnen hierin worden opgenomen. Daarmee zijn de kosten van een MC9500 vooraf precies bekend, zonder verrassingen op het gebied van reparaties of uitval door beschadigingen.

Over Motorola
Motorola staat wereldwijd bekend als innovator op het gebied van communicatie. Het bedrijf richt zich daarbij vooral op het voortdurend vernieuwen van de mogelijkheden voor consumenten, bedrijven en overheden om contacten te leggen en onderhouden in een steeds ambulantere samenleving. Het productportfolio omvat breedband communicatie-infrastructuren, oplossingen voor mobiele bedrijfscommunicatie en oplossingen voor de openbare orde en veiligheid, inclusief de mobiele apparatuur daarvoor. Motorola ontwikkelt ook infrastructuren en apparatuur voor de distributie van high-definition video. Motorola (NYSE: MOT) realiseerde in 2008 een omzet van US$ 30,1 miljard. Meer informatie is te vinden op http://www.motorola.com

Voor meer informatie:
Motorola
telefoon: 030-6001600
NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
[email protected]