Halsteren, 8 oktober 2009

Investeren in duurzaam onderhoud zonder opstart kosten
MSB-Valves levert metal seated kogelafsluiters, kosteloos

Halsteren Kogelafsluiters met zachte zittingen kunnen nu bij MSB-Valves gratis worden aangepast naar de veel onderhoudsvriendelijkere kogelafsluiter met metalen zittingen. Na de introductie van deze innovatie in 2008, heeft MSB-Valves een onderhoudsconcept ontwikkeld die een eerste investering voor een metal seated kogelafsluiter achterwegen laat.

à¢â‚¬à…“Vanwege de extreem gunstige eigenschappen welke ontstaan door de innovatie is het mogelijk om dit onderhoudsconcept aan te bieden, vertelt bedenker Dennis van Duijn. à¢â‚¬à…“De slijtvastheid van de nieuwe zittingen zijn veel beter dan bij de zachte zittingen, de afsluiter is na de aanpassing bi-directioneel helium dicht en het benodigde bedieningsmoment van de MSB Valve is vrijwel net zo laag als van de afsluiter met zachte zittingen.
Het grote voordeel van het door MSB-Valves ontwikkelde onderhoudsconcept is de gegarandeerde besparing in de onderhoudskosten. à¢â‚¬à…“Er zal tijdens een contract bespreking uitvoerig worden doorgesproken wat op dat moment de kosten zijn welke door gebruik van de soft seated kogelafsluiter ontstaan. Hierna zal worden voorgerekend wat de klant gegarandeerd zal gaan besparen indien gebruik wordt gemaakt van de innovatie van MSB-Valves, aldus Van Duijn.
Het onderhoudscontract is in bijzonder geschikt voor situaties waar nu nog soft-seated afsluiters worden gebruikt met een temperatuur tussen de 150 en 250 graden Celsius, en processen waar het medium vervuild is of kan zijn. Toepassingen zijn denkbaar in allerlei sectoren zoals (petro-)chemie, (non-)food en de energiesector.
Het gebruik van de MSB Valve is niet alleen beperkt tot nieuwe kogelafsluiters. Ook bestaande kogelafsluiters kunnen worden omgebouwd. Daardoor kunnen bestaande toepassingen op afsluiters, zoals actuators, gear-boxen of koppelstukken gewoon blijven zitten. Een belangrijk voordeel van de MSB Valve is de korte levertijd. In veel gevallen is de levertijd van een gewone afsluiter al snel 7 tot 8 maanden. Bij de MSB Valve is dat slechts 2 tot 4 weken. Op www.msb-valves.com is uitgebreide informatie samengebracht.

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met: Dennis van Duijn van MSB-Valves BV.
tel.: 0164 - 682020
e-mail: [email protected]
internet: www.msb-valves.com

Dit is een origineel persbericht

Website: http://www.msb-valves.com