Rutger Gassner, Managing Director Multi Service Europe legt de redenen om te starten met e-Invoicing uit: à¢â‚¬à…“Multi Service Europe levert maatwerk op het gebied van tolbetalingen door heel Europa. Onze klanten kunnen via het internet klantenportaal alle details van de tolbetalingen raadplegen en downloaden. Het duurt wel vijf dagen voordat alle klanten in Europa de factuur per post ontvangen. De e-Invoicing oplossing van Anachron maakt het mogelijk om de facturen direct te presenteren aan onze klanten.

Anachron heeft voor Multi Service Europe de e-Invoicing oplossing ontwikkeld. Multi Service Europe verstuurt de PDF van de factuur via een beveiligde lijn naar het e-Billing platform van Anachron. De PDF wordt vervolgens gesigneerd door middel van de geavanceerde digitale handtekening. Het digitaal signeren van de PDF is van groot belang, omdat hierdoor aan de EU regelgeving op het gebied van elektronisch factureren wordt voldaan.

Erik van Os, Project Manager Multi Service Europe over de e-Invoicing oplossing: à¢â‚¬à…“De e-Invoicing oplossing van Anachron resulteert in een directe en indirecte kostenbesparing. Wij zullen een directe kostenbesparing zien door o.a. de vermindering van papierverbruik en handling-kosten. Indirect zal de e-Invoicing oplossing leiden tot snellere betaling omdat de klant de factuur eerder ontvangt en kan de klant ook zijn klant eerder factureren. Door de e-Invoicing oplossing hebben klanten sneller toegang tot de facturen en kunnen zij op diverse criteria het factuurarchief doorzoeken.

Anachron stelt ook een Management Console beschikbaar. Deze Management Console biedt de geautoriseerde medewerkers toegang tot alle verzonden facturen en stelt hen in staat om gebruikers aan te maken.

Rutger Gassner concludeert: à¢â‚¬à…“Voor Multi Service Europe is dit een belangrijke stap om alle klanten in Europa de facturen online en conform de EU regelgeving beschikbaar te stellen. Wij hebben voor Anachron gekozen, omdat zij ervaring hebben met elektronisch factureren in heel Europa. De e-Invoicing oplossing is in meerdere talen beschikbaar en voldoet volledig aan de Europese regelgeving. Eind december 2008 zullen al onze klanten de facturen online kunnen bekijken

Kenmerken van de oplossing:
à¢â‚¬¢ Online presentatie via IFrame
à¢â‚¬¢ Signeren van PDF documenten d.m.v. geavanceerde digitale handtekening
à¢â‚¬¢ Rangschikfunctionaliteit
à¢â‚¬¢ Portal integratie
à¢â‚¬¢ Notificatie e-mail
à¢â‚¬¢ Multi-lingual en multi-currency
à¢â‚¬¢ Online archief voor klanten en geautoriseerde Multi Service Europe medewerkers
à¢â‚¬¢ Management console

(c) www.anachron.com