Muziekeducatie in Nederland krijgt een nieuwe impuls door de samenwerking tussen P8P en het Franse bedrijf Fuzeau. Samen brengen zij bijzondere middelen op de markt voor muziekeducatie op de Nederlandse scholen. Om kinderen te laten beleven hoe leuk en prettig muziekmaken is. Ter introductie zijn onlangs enkele producten op de Nederlandse markt gelanceerd: ´Oog voor geluid´, ´Spel van Ritme´ en Europees goedgekeurde muziekinstrumenten voor verschillende leeftijden.

P8P is sinds begin 2008 actief op de markt van muziek voor volwassenen en kinderen. Zij werkt nu samen met het Franse bedrijf Fuzeau dat al tientallen jaren dà© naam in Frankrijk is op het gebied van muziekeducatie. Fuzeau ontwikkelt producten om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met allerlei soorten muziek en instrumenten.

P8P en Fuzeau hebben samen de volgende producten op de Nederlandse markt gelanceerd:

 1. ´Oog voor geluid´ en ´Oog voor Muziek´: twee spelen die door middel van de combinatie van grote gekleurde foto-kaarten , cd en een handleiding, kinderen stimuleren om goed te luisteren en het geluid te associeren met geluid of muziek.
 2. ´Spel van Ritme´: een boek met cd ter introductie van percussie-instrumenten. Als alternatief van elk percussie-instrument staat beschreven op welke wijze een instrument zelf kan worden gemaakt van huis, tuin en keuken materialen.
 3. Muziekinstrumenten voorzien van hà©t Europese keurmerk, dus getest en verantwoord om wat het belangrijkste is - leuk om mee te spelen! Voor kinderen vanaf 3 maanden is er de speciale lijn: ´Klanken voor Kleintjes´.

In de komende maanden zullen nog meer bijzondere muziekartikelen op de markt gebracht worden. Om steeds meer kinderen te laten genieten van het ´feest van muziek´.

Naast muziekeducatie biedt P8P nog veel meer voor muziekliefhebbers.

Op www.P8P.eu kunnen zij ondermeer cd´s, boeken, dvd´s en cadeau-artikelen bestellen. Deze producten zijn overzichtelijk verdeeld over acht rubrieken:

 • P8P Polyphonie is voor het onderwijs en de zorgsector.
 • P8P Primo + Prima voorziet ouders en kinderen die samen thuis met plezier van muziek willen genieten.
 • P8P A Priori richt zich op volwassenen die meer willen weten over muziek.
 • P8P Pizzicato laat kinderen zelf muziek maken.Vrolijke instrumenten van goede kwaliteit.
 • P8P Philharmonica richt zich op het geven van een muzikaal tintje aan het dagelijkse leven.
 • P8P Partitura biedt bladmuziek voor de beginnende leerling.
 • P8P Potpourri is voor de liefhebber van eten en muziek. Koken met muziek en dineren met -bij de gerechten- passende muziek.
 • P8P Presenta is de rubriek voor de muzikale cadeautjes voor elke leeftijdsgroep.

-----------------------------------------------------------Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie: Mandy van der Lelie, Rijsenburgselaan 19, 3972 EG Driebergen, bij voorkeur per e-mail : [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular