Lisse, 28 februari 2008
 
 
www.ikzoekeensportmaatje.nl biedt sporters en sporters in spé een platform waarop men elkaar zonder verplichtingen en buiten verenigingen om kan ontmoeten om gezamenlijk te gaan sporten.
 
 
Waarom?
Er wordt steeds vaker de nadruk gelegd op de positieve effecten van meer bewegen op de gezondheid.
Een half uur sporten per dag is de norm. Ons inziens worden er naast de reguliere sportverenigingen echter weinig alternatieven geboden voor hen die niet direct van plan zijn om lid te worden van een sportvereniging. Hierdoor verzanden goede voornemens al weer heel snel. Ikzoekeensportmaatje is geen vereniging met verplichtingen maar wellicht wel een sociale stok achter de deur doordat er via de website afspraken worden gemaakt met gelijkgestemden.
 

De doelgroep
De website is gericht op de zowel de individuele sporter als sporters die in groepsverband optreden en openstaan voor meer medesporters. Er is geen vereiste wat betreft niveau.
 
Drempels weg
Ikzoekeensportmaatje speelt in op de huidige trend dat het Internet een steeds belangrijker medium wordt bij het ontmoeten van andere mensen. Er worden echter geen drempels opgeworpen in de vorm van lidmaatschappen of functionele beperkingen van de website . Het inschrijven bij ikzoekeensportmaatje is en blijft gratis en vereist geen specifieke sportvaardigheid. De website biedt mensen de mogelijkheid omnieuwe sporten op een ongedwongen en vrijblijvende manier te leren kennen en de eigen al beoefende sporten met anderen te kunnen delen. De enige reden dat men zichdientin te schrijvenop de website is dat men pas kan reageren op derden nadat er een geldig profiel bestaat. Op deze manier bestaater controle met betrekking tot ongewenst gedrag.
 
Onze visie
Het internet biedt nog voldoende ruimte voor initiatieven als deze.  Het is in onze ogen verbazingwekkend om te zien dat er nog nauwelijks soortgelijke activiteiten zijn ontplooid. Wij verwachten dat er in de nabije toekomst nog meer nadruk zal komen te liggen op de relatie tussen bewegen, gezondheid en maatschappelijke verantwoording. Met dit concept bieden wij niet alleen een zeer grote doelgroep de mogelijkheid om ongedwongen en op eigen niveau te gaan sporten, maar ook bieden wij organisaties de kans hun maatschappelijke betrokkenheid in een vroeg stadium te tonen.
 
Voor meer informatie over ikzoekeensportmaatje kunt u contact opnemen met:
 
My-Link Design vof
Frank Meijer
Meer en Duin 365
2163 HE LISSE
 
Telefoon: 0252-428408