"Nieuwe nummerinformatiediensten hebben geen bestaansrecht zonder focus op innovatie." Stelt Frank van der Heijden, initiator en directeur van de nieuwe Wixi nummerinformatiedienst en doorverbindservice. Wixi lanceert het voorloopnummer 0900-0100 voor succesvolle nummerinformatie als alternatief voor het voormalige 118. In september introduceert Wixi in Nederland innovatieve functies ter aanvulling op traditionele nummerinformatie, waaronder het gratis aanmelden van trefwoorden voor vaste en mobiele telefoonnummers.
 “Nieuwe nummerinformatiediensten die bijna hetzelfde bieden als 125 jaar geleden hebben geen bestaansrecht en brengen verwarring over het gemak van nummerinformatie.” Dat stelt Frank van der Heijden, initiator en directeur van de nieuwe Wixi nummerinformatiedienst en doorverbindservice. 

Vandaag lanceert Wixi het voorloopnummer 0900-0100 voor nummerinformatie met telefonisten als alternatief voor het voormalige 118. In augustus zal ook het Wixi toegangsnummer uit de 18xy nummerreeks aankiesbaar worden. In september introduceert Wixi in Nederland nuttige innovatieve functies ter aanvulling op traditionele nummerinformatie. Onder andere het gratis aanmelden van trefwoorden voor vaste en mobiele telefoonnummers. Met Wixi trefwoorden geef je een eigen naam aan telefoonnummers om gevonden te worden. Wixi is beschikbaar voor alle meer dan 20 miljoen telefoonnummers in Nederland.

 

“In het buitenland is de race om klanten voor nummerinformatiediensten al enige jaren aan de gang. Het is gebleken dat de nieuwe aanbieders een duidelijke keuze moeten maken om succesvol te zijn. De nieuwkomers besteden vaak al hun geld aan reclame en zelden aan innovatieve diensten. In ieder geval moet de nieuwe aanbieder minstens dezelfde kwaliteit nummerinformatie bieden als de lokale 118 om een rol van betekenis te kunnen spelen.” Zo stelt Frank van der Heijden naar aanleiding van de internationale onderzoeken van Wixi.

 

Door Internet daalt het aantal telefonische nummerinformatie aanvragen in alle Europese landen ieder jaar weer. Toch heeft nu al 80% van de bellers naar nummerinformatiediensten Internet binnen bereik. Daarnaast wordt privacy meer op prijs gesteld, vooral nu door nummerportabiliteit het mogelijk is het telefoonnummer de rest van het leven te behouden. “De mensen willen niet door zomaar iedereen gebeld worden. Zo wordt er vaker gekozen om telefoonnummers niet in gidsen te vermelden. Ook bij bedrijven die onnodige telefoongesprekken willen voorkomen is een gidsvermelding niet meer vanzelfsprekend. Met andere woorden, er komen meer telefoonnummers en minder gidsvermeldingen.” Aldus Van der Heijden.

 

 “Normaal bel je 8008 of 118 en word je door een telefonist doorverbonden naar een telefoonnummer dat je ook zelf in de telefoongids had kunnen vinden. Maar momenteel staan er minder dan 7,5 miljoen telefoonnummers in de telefoongidsen terwijl er meer dan 20 miljoen Nederlandse telefoonnummers in gebruik zijn. De onlangs gelanceerde nieuwe nummerinformatiediensten hebben geen oplossing aangereikt voor de overige 12 miljoen telefoonnummers.” Betoogt Frank van der Heijden, initiator van de Wixi nummerinformatiedienst en doorverbindservice. “Met de komst van de innovatieve diensten van Wixi wordt er gebroken met de 125 jaar oude beperkingen van nummerinformatie.”

 

Per 1 september breidt Wixi haar nummerinformatiedienst uit met het fenomeen Wixi trefwoorden. Met gratis Wixi trefwoorden kan iedereen aan telefoonnummers een naam geven en zo ook een eigen identiteit. Zodra de naamgever het Wixi trefwoord bekend maakt bij relaties en vrienden is hij telefonisch bereikbaar. De relaties bellen naar Wixi, zeggen exact het Wixi trefwoord en worden doorverbonden. Dit alles zonder dat het telefoonnummer algemeen bekend moet worden.

 

Wixi is gespecialiseerd in nummerinformatie en doorverbinden en concentreert zich volledig op kwaliteit en uitbreiding van de dienstverlening.

 

De nummerinformatiedienst en doorverbindservice door telefonisten van Wixi wordt volgens de 125 jarige traditie uitgevoerd met deskundige telefonisten die alle dagen van het jaar dag en nacht bereikbaar zijn. Zij beschikken over het meest complete telefoonnummerbestand van Nederland met bijna 7,5 miljoen vermeldingen en een snelle, doorontwikkelde zoekmachine. Nummerwijzigingen worden dagelijks doorgevoerd en Wixi verbindt ook door naar mobiele nummers.

 

“Wixi heeft tot doel de meest gewaardeerde nummerinformatiedienst en doorverbindservice van Nederland te zijn voor alle bellers vanaf mobiele en vaste toestellen. Goede service begint met aandacht voor de telefonisten en kwaliteitsgaranties voor succesvolle nummerinformatie.” Verklaart Frank van der Heijden. “Wixi hoeft niet zo nodig de grootste te zijn. Wij willen dat de klanten van Wixi beter af zijn bij Wixi dan bij andere dienstverleners. Dat doet Wixi enerzijds door kwaliteit te leveren met succesvolle nummerinformatie en anderzijds door de klant zelf de uitgebreide functies van Wixi te laten ontdekken. De klant kan in zijn eigen tempo en naar eigen behoefte de handige extra’s ontdekken. Niets is verplicht en van alle functionaliteiten zijn ook gratis varianten beschikbaar. Zo is Wixi nuttig voor iedereen; jong en oud, privé en zakelijk, serieus en fun.”

 

Over de 0900-0100 Wixi opwaardeerlijn en Wixi toegangsnummers.

Wixi nummerinformatie is vanaf vandaag bereikbaar en operationeel met het nummer 0900-0100 (€ 1,30 per gesprek). In augustus zal tevens het toegangsnummer van Wixi uit de 18xy nummerreeks aankiesbaar worden. Ook na augustus zal via 0900-0100 Wixi nummerinformatie altijd bereikbaar blijven, 24 uur per dag 365 dagen per jaar.

Daarnaast heeft 0900-0100 tevens de functie van Wixi beltegoed opwaardeerlijn. Door naar 0900-0100 te bellen kan het Wixi beltegoed worden opgewaardeerd van ieder willekeurig telefoonnummer, zowel bij vaste- als mobiele nummers. De beller toetst het op te waarderen telefoonnummer in en het Wixi beltegoedsaldo wordt verhoogd. Ook deze opwaardeerfunctie is vanaf vandaag operationeel.

 

Over Wixi beltegoed.

In beginsel heeft niemand Wixi beltegoed nodig. Voor nummerinformatie en doorverbinden via Wixi telefonisten is geen Wixi beltegoed nodig, noch voor doorverbinden na het inspreken van een Wixi trefwoord. Wixi beltegoed is alleen handig voor degenen die extra functies van Wixi ontdekken en daar gebruik van willen maken. Met 0900-0100 kan vanaf vandaag ieder willekeurig telefoonnummer van de 20 miljoen Nederlandse nummers worden opgewaardeerd. Het Wixi beltegoed is na de introductie op 1 september te gebruiken voor de extra en nuttige functies van Wixi. Aanmelden bij Wixi is niet nodig. Iedereen kan met elk willekeurig toestel een telefoonnummer opwaarderen. Tevens kan iedereen met beltegoed telefonisch gebruik maken van de extra functionaliteiten van Wixi, zonder zich eerst aan te melden.

Na 1 september kan iedereen via wixi.nl het Wixi beltegoed inzien van het eigen telefoonnummer. Ook het beltegoed dat vanaf vandaag wordt opgewaardeerd via 0900-0100 wordt overzichtelijk weergegeven. Privacy wordt gegarandeerd. Bij de lancering van de extra functies van Wixi in september zal Wixi beltegoed worden toegelicht.

 bron:Wixi