Er zijn vele redenen waarom het een goed idee is verzameld filmmateriaal van video naar DVD over te brengen: geen kwaliteitsverlies bij herhaald afspelen, een langere levensduur van het digitale formaat t.o.v. analoog en de mogelijkheid de opnamen achteraf met videosoftware te bewerken. Daarnaast moet elke bezitter van oude videobanden zich toch af vragen of die in de toekomst nog afgespeeld kunnen worden, nu ook het Japanse bedrijf dat de VHS-recorder uitvond in 2008, na 32 jaar, het einde van de productie bekend maakte. "Het wordt langzaam tijd dat men zijn analoge filmarchief digitaliseert", zegt senior product manager video, Sven Kardelke. "Want aan het begin van het digitaliseren staat steeds het afspelen van de banden in het originele apparaat. Het einde van de videorecorderproductie betekent echter, dat zeer binnenkort geen nieuwe apparaten meer beschikbaar zullen zijn.Doordat de tijd ook aan de recorders niet ongemerkt voorbij gaat, moeten velen zich afvragen, hoe ze hun oude filmische schatten van video naar DVD willen brengen."

De snelste en gemakkelijkste weg van video naar DVD

Het succesproduct Red uw video's! van de softwarespecialist MAGIX levert al het nodige, om oud filmmateriaal snel en eenvoudig te digitaliseren:

een USB-video-omzetter, die de PC met de videorecorder verbindt

het programma Film op DVD, waarmee het analoge materiaal opgenomen, bewerkt en aansluitend gebrand wordt

De video-omzetter is aan de uiteinden voorzien van een Scart-aansluiting en een USB-stekker, die met de videorecorder resp. de PC worden verbonden. Daarnaa start men het MAGIX-programma op de PC en drukt men op Opname. Dan drukt men op Play op de videorecorder. In het previewvenster van het programma loopt nu de analoge film en deze wordt gelijktijdig naar de PC overgenomen. Voor de rest is het een kwestie van wachten, hoewel wie wil ook in de tussentijd het oude materiaal nog eens kan bekijken. Alleen MAGIX Red uw video's! presteert het om zo comfortabel oud filmmateriaal van Video naar DVD over te brengen.

Contact:
Pieter Prins MAGIX AG
+31(0)757501125
[email protected]

Website: http://www.magix.com/nl/video-naar-dvd/