Weesp 31 januari 2010 Het Weesper biermerk Wispe zal haar bier begin dit jaar gaan introduceren in Amsterdam. Met deze introductie wordt geprobeerd een oude bierrelatie die tussen de twee steden bestond weer aan te halen.

Weesp heeft het afgelopen half jaar kennis kunnen maken met Wispe bier. Meer dan 10.000 flessen zijn er inmiddels verkocht. De oprichters Jitze Vellenga (30)en Remko Vellenga (30) vinden het daarom tijd voor het zetten van een volgende stap. Gezien het rijke bierverleden tussen de Vechtstad en Amsterdam zien de broers kans om Wispe ook onder de aandacht te brengen bij de Amsterdammers. Bij wijze van proef ligt het bier al enige tijd bij een aantal slijterijen en horecagelegenheden in de hoofdstad. De eerste reacties zijn veelbelovend en een groot aantal potentiële afnemers heeft hun interesse in het Weesper bier al getoond.

Oude bierband aangehaald
Als het om bier gaat waren Weesp en Amsterdam lange tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de zestiende eeuw telde de Vechtstad dankzij het schone rivierwater en gunstige belastingklimaat tal van brouwerijen. Deze brouwerijen voorzagen niet alleen de eigen stad, maar ook Amsterdam grotendeels van bier. Het Amsterdamse water was namelijk te vervuild om er kwalitatief goed en voldoende bier mee te brouwen. De gunstige ligging en brouwcapaciteit van Weesp brachten daarin uitkomst. Lange tijd dronken Amsterdammers het Weesper bier dat tot over de landsgrenzen bekend stond om de uitstekende kwaliteit. In maart 2010 staat een officiële introductie van het eigentijdse Weesper biermerk Wispe in de hoofdstad gepland.

Vernieuwd en duurzaam
Naast een nieuwe afzetmarkt krijgt Wispe ook een nieuwe uitstraling. Het transparante plastic etiket zal worden vervangen door milieuvriendelijke inkt dat direct op de fles wordt gedrukt. Deze inkt bevat geen zware metalen zodat zij gemakkelijk afbreekbaar is. Daarbij wordt Wispe bier vanaf december 2009 alleen nog maar gebrouwen met uitsluitend 100% biologisch ingrediënten. Uiteraard blijven de smaak en het karakter van het blond bier behouden. Deze maand zullen de eerste nieuwe bierflessen verkrijgbaar zijn in Weesp.