Nieuw event als start van de Internationale Dag van de Vrede en Vredesweek

Op zaterdag 20 september van 20.00 tot 03.00 uur vindt de Nacht van de Vrede plaats in Club Canvas, bovenin het voormalig Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat, à©à©n van Amsterdams nieuwste creatieve broedplaatsen. De Nacht van de Vrede is hà©t event als aftrap van de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede en de landelijke Vredesweek. Met deze feestelijke nacht geeft IKV Pax Christi het startsein voor een dag met wereldwijd aandacht voor vrede en veiligheid en van een week van landelijke actie in het kader van de Vredesweek.

Bert Koenders in de spotlightsà¢â‚¬¦.

Op de Nacht van de Vrede tref je scherpe inhoudelijke debatten, een netwerkcafà©, bands en dj´s, vredesslams, cabaret en video-art. Voormalig minister en IKV-voorzitter Jan Pronk en Amerika deskundige Jessica Serraris debatteren over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de betekenis voor vrede en veiligheid in de wereld. Marcel van der Steen, programmamaker en presentator van LLinke Soep en host van de avond, voelt minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders aan de tand over vrede, veiligheid en ontwikkeling.

Daten met Pronkà¢â‚¬¦

Het Netwerkcafà© brengt je persoonlijk in contact met een groot scala aan professionals uit het veld, zoals directeur LLiNK Tanja Lubbers en oorlogscorrespondent Joeri Boom. Jan Pronk geeft samen met jonge vredesvechters een workshop over conflictbeslechting en er vindt een onderhandelingsspel plaats. Het cabaret van Peper & Zout Pioniers met Tosca Niterink en Anita Janssen neemt je mee naar een wereld vol zelfspot. Tijdens de finale van de Peace Poetry Battle, in samenwerking met NCRV´s Dichttalent en Poëziecircus, strijden Nederlandse slamdichters om de beste vredesslam.

Dansen met C-mon & Kypski

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders geeft rond middernacht het startsein voor een dag met wereldwijd aandacht voor vrede en veiligheid. De heldhaftige tunes van Hospital Bombers en C-mon & Kypski zorgen na middernacht voor muzikale inspiratie.

Kiezen voor vredeà¢â‚¬¦

De Nacht van de Vrede maakt deel uit van de Vredesweek, de jaarlijkse campagne van IKV Pax Christi. De Vredesweek 2008 staat in het teken van ´Kiezen voor Vrede´. Wat houdt kiezen voor vrede in? Wat kan jij doen voor de vrede, in de onveilige gebieden ver weg en in je eigen samenleving? Welke keuzes maakt de regering als het gaat om vrede?

De Nacht van de Vrede wordt georganiseerd door vredesorganisatie IKV Pax Christi, in samenwerking met omroep LLiNK en NCDO. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandevrede.nl.

Entree is 6 euro per persoon (leden van LLiNK krijgen 50 procent korting).

Tickets te koop via www.ticketservice.nl.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular