Persbericht Sneek februari 2010

Marit van Santen maakt haar debuut als auteur. Met misdaadroman Nachtmerrie in Californië zet zij de eerste stappen in de wereld van het geschreven woord.

Het boek is in pakkende, makkelijk te lezen stijl geschreven en voert de lezer door een wereld van herkenbare emoties. De hoofdpersonen doorstaan schokkende ervaringen die fictief zijn, maar desondanks de werkelijkheid tot op het tastbare benaderen. Een aanrader voor iedereen die graag misdaadromans leest.

Korte inhoud:
Een vrouw wordt verward wakker in een witte kamer. Groot, leeg, stil. Ze heeft pijn, honger en dorst en het is koud. Ze weet niet waar ze is. Ze is alleen. Haar laatste herinnering is een zonovergoten vakantie met haar man in Florida.

Een bekende acteur vindt haar na een zwerftocht door een gebouw dat enkel lijkt te bestaan uit lange witte gangen, gesloten deuren, trappen en twee kamers. De hare en de zijne.
Ze zijn alleen. Of toch niet?

Samen proberen ze uit te vinden wat er is gebeurd, waar ze zijn, waarom. En hoe ze kunnen ontsnappen. Ze ontdekken een gruwelijk misdrijf, waarvan zij zelf slachtoffer zijn. Maar het dreigt nog erger te worden. Ze worden geplaagd en opgejaagd onder erbarmelijke omstandigheden. Ze worden bedreigd en gemolesteerd.

Dit verhaal gaat over honger, dorst, angst, pijn en verlies. En over vriendschap, warmte, vertrouwen en liefde.

Het boek is voorlopig alleen online verkrijgbaar bij Unibook.com.
http://www.unibook.com/nl/homepage/marit