De belastingdienst lijkt de frauderende leaserijder steeds beter in het vizier te krijgen. Sinds het begin van dit jaar heeft zij al meer dan 12,6 miljoen euro aan naheffingen opgelegd. Het gaat hierbij om leaserijders die meer dan 500 km privà© rijden en zeggen dat niet te doen.

Bij minder dan 500 privà©kilometers per jaar hoeft de leaserijder namelijk geen fiscale bijtelling te betalen. Echter uit eerdere onderzoeken van de belastingdienst bleek al dat er een heel aantal belastingplichtigen zijn die het niet zo nauw nemen met deze regel. Terwijl het tegenwoordig heel eenvoudig bij te houden is door middel van automatische rittenregistratie van aanbieders als V-tron.

Recordbedrag
Vorig jaar (2008) bedroeg de fraude al ruim 12 miljoen euro. De hoogste naheffingen lopen op tot bedragen van meer dan 100.000 euro. Staatssecretaris De Jager (Financiën) kondigde eerder dit jaar al aan dat de controles op fraude met leaseauto's intens verhevigd zouden worden. Ondanks deze hardere aanpak verwacht het ministerie dit jaar uit te komen op het recordbedrag van 15 miljoen euro. Sinds 2006 heeft de Belastingdienst al 30 miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan bijna 15.000 leaserijders.

Inmiddels is wel bekend dat de belastingdienst intensieve controles, met behulp van camera-auto‘˜s, uitvoert bij grote winkelcentra, woonboulevards, pretparken en sportevenementen. Ook wordt er door de belastingdienst dankbaar gebruik gemaakt van de gegevens van flitspalen, trajectcontroles en controles bij grensovergangen. Automobilisten die de komende maanden met hun leaseauto naar de wintersport vertrekken, lopen dus grote kans dat zij gefotografeerd worden.

Website: http://www.v-tron.nl/nieuws/52/naheffing+leaserijder+loopt+in+de+miljoenen/

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular