Nog honderden euro´s te besparen op energiekosten

Amsterdam, 18 augustus 2009 - 75 procent van de Nederlanders vindt dat we in Nederland energie verspillen. Toch vindt slechts 37 procent dat zij zelf onnodig energie verbruiken. Wel is de meerderheid van plan om maatregelen te treffen tegen energieverspilling, waarmee zij vele honderden euro´s kunnen besparen op de energierekening. Dit blijkt uit recent onderzoek van Nuon onder ruim 1000 Nederlandse consumenten.

Euro´s boven milieu
Het tegengaan van energieverspilling doe je voornamelijk om geld te besparen, vindt maar liefst zeventig procent van de Nederlandse bevolking. Dertig procent vindt het milieu de belangrijkste reden om bewust met energie om te gaan. Er valt nog veel te winnen door energiebesparing bij de Nederlandse huishoudens. In de Nuon online verspillingscheck geven bezoekers zelf aan wat zij aan energie verbruiken en hoe. Daarna krijgen ze een advies hoe zij energieverspilling tegen kunnen gaan en wat dat kan opleveren in euro´s. Sinds 1 juli 2008 hebben al meer dan 80.000 bezoekers een advies ontvangen om energieverspilling tegen te gaan. Zij konden gemiddeld ruim 500 euro per jaar besparen op hun energiekosten.

Hoe energie te besparen in huis
Een grote groep Nederlanders treft al eenvoudige maatregelen om energie te besparen. Zo doen bijna negen van de tien Nederlanders de lampen uit in ruimtes waar niemand is, wast ruim tachtig procent met een volle trommel en maken veel mensen gebruik van spaarlampen. Ondanks deze maatregelen is de bereidheid om nog meer te gaan besparen groot; 62 procent van de Nederlanders is van plan om minder energie te gaan verspillen. Kansen tot grote energiebesparingen liggen er door het isoleren van de woning en het verruilen van de oude cv-ketel voor een efficiëntere hr-ketel. Deze maatregelen worden op dit moment nog minder toegepast maar leveren wel de grootste energiebesparing op!

De verspillingscheck is te doen via http://www.nuon.nl/verspillingscheck en geeft direct inzicht in hoe en hoeveel energiebesparing is te realiseren. Het onderzoek is uitgevoerd door Blauw Research in april 2009.

Over Nuon
Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. De onderneming vormt Business Group Benelux van de Vattenfall Group.

Noot voor de redactie. Niet voor publicatie.
Meer informatie
Nuon Mediarelaties, Inge Betzema, woordvoerder
Tel.: 020 597 42 00, E-mail: [email protected], http://www.nuon.com/nl/pers

Website: http://www.nuon.nl/verspillingscheck