SANOJA NETWORKS - 7 oktober 2007 is het zover, 9 deelnemers vertrekken dan naar Mumbai (India) voor de Bollywood Crash Course IV; een exclusieve danscursus in het instituut van topchoreograaf/ regisseur Ganesh Acharya. Het project moet ze klaarstomen voor pionierschap in de Indiase podiumkunsten. Afgelopen zondag was de aftrap tijdens een fotoshoot in Den Haag.

De cursisten, (meeste van Surinaams-Hindoestaanse afkomst) proberen in 14 dagen tijd onder strikte begeleiding en toezicht een certificaat te behalen uit handen van de grootste en populairste choreograaf van de Indiase filmindustrie. Doorzettingsvermogen, een ijzer-sterkte discipline, de juiste mentaliteit, incasseringsvermogen en oneindige passie worden als eindresultaat gemeten. Naast de lessen van 6 uur per dag bezoeken de cursisten ook diverse musea, historische plaatsen en lunchen in exclusieve restau-rants en hotels om de 'glitter & glamour' van Bollywood te proeven. Tegelijkertijd zullen de meiden worden gecast voor enkele filmproducties. Ook staat bijvoorbeeld het meelopen in een opvangtehuis op het programma ter bewustwording aan de maatschappelijke kant in een prille artistieke carriere van deze enthiousaste jongeren.
De groep bestaat deze keer uit o.a Kirtie Ramdas (ex-presentratrice OHM, FunX) en Anjani Biere (elite-artiest Sanoja Casting). Opmerkelijk is de deelname van Kitty Nuissl (55), die zichzelf uitdaagt de cursus ook af te ronden en in Nederland nog steeds volop actief is in de Indiase dans.
De deelnemers van de Bollywood Crash Course IV treden dit jaar op als ambassadeurs van stichting Vrindavan dat zich inzet voor weesmeisjes in Vrindavan.