De Nederlandse website www.Actiecode.nl is met duizenden fans in Nederland al lange tijd de nieuwste rage op het gebied van het online shoppen. Steeds meer online shoppers weten Actiecode.nl te vinden en maken gebruik van de actiecodes & aanbiedingen van vrijwel alle webshops in Nederland. Mede door dit grote succes hebben de Amsterdamse ondernemers Jochem Vroom (27) en Jelle van der Bij (27) besloten het concept uit te rollen in Duitsland en de Verenigde Staten.

Het publiek in de Verenigde Staten is al ruim twee jaar langer bekend met kortingscodes, of beter gezegd 'couponcodes', dan het publiek in Nederland. Ook in Duitsland is men al langer bekend met de zogenoemde ´gutscheincode‘˜. Ondanks de grote concurrentie hebben de internetondernemers ervoor gekozen in deze markten te gaan starten. à¢â‚¬Å“Bij het ontwikkelen van Actiecode.nl is goed gekeken naar concepten van marktleiders in de V.S. en het Verenigd Koninkrijk. Met een paar kleine aanpassingen verwachten wij op termijn mee te kunnen draaien met de grotere partijen. De markten zijn overigens aanzienlijk groter dan de Nederlandse en dus voor ons erg interessantà¢â‚¬, aldus Van der Bij.

Inmiddels is de website www.Gutscheincode123.de in Duitsland gelanceerd en is Vroom erg tevreden met de eerste resultaten: à¢â‚¬Å“Afgelopen zondag hadden we 1800 bezoekers en de trendlijn loopt gestaag omhoogà¢â‚¬. Voor de Amerikaanse markt is inmiddels het domein Couponmonster.com gekocht. De website zal in samenwerking met een lokale partner in april starten.

Waar de volgende internationale stap zal zijn weten de heren nog niet. Van der Bij zegt hierover: à¢â‚¬Å“Laten we eerst maar eens Nederland massaal aan de kortings- en actiecodes helpen, en ons marktaandeel laten groeien in de twee nieuwe landen. Verder lanceren we binnenkort in Nederland Kortingscode.nl waar veel aandacht naar uit zal gaan door de recente media aandacht rond de aanschafwaarde van dit domein. De volgende internationale kansen dienen zich vanzelf weer aanà¢â‚¬.