(Persbericht) 18 internationale en nationale bekendheden op het gebied van design, komen op vrijdag 8 april bijeen in Kopenhagen voor de opening van tentoonstelling OVERLAP. De ontwerpers worden gezien als de trendsetters van een nieuwe stroming.

Kenmerkend voor deze stroming is dat het de scheidslijn tussen kunst en functioneel design heeft vervaagd, daarmee overstijgt het de vraag: is het nu kunst of design?

Dat Nederlandse ontwerpers wederom goed in de smaak vallen valt op te maken uit de geselecteerde ontwerpers. Naast werken van bekende namen als Jurgen Bey en Maarten Baas, toont aanstormend talent Niek van der Heijden zijn Living Forum waarmee hij in 2009 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven.
Living Forum is een ontmoetingsplaats bestaande uit verschillende soorten stoelen. Het cirkelvormige ontwerp geeft aanleiding tot gesprekken. Living Forum past hiermee perfect in de context van een museum maar heef vorig jaar ook al bij Spazio Rossana Olandi in Milaan gestaan.

Wederom is Niek zijn nieuwste werk te bezichten op ´unfurtniture design‘˜ tijdens Salone del Mobile in Milaan van 12 tot met 18 april. Het adres is: Spazio dalla Corte, via Candiani 127, 20158 Milaan.

De tentoonstelling in Kopenhagen vindt overigens plaats in Den Frie Centre of Contemporary art en zal duren tot 15 mei 2011.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, media aanvragen of interviews:

Niek van der Heijden
Prins Karel straat 98A 6
5701VM Helmond, The Netherlands
Website: www.niekvanderheijden.nl
Email: [email protected]
Tel: (+31) 6 47 95 56 65