(Persbericht) Nederlandse specialist in planning breidt uit op internationale airports
pLAN8 gaat strategisch partnership aan met Rostima.com

Hoofddorp 17 augustus 2010: Sinds deze week mag de Nederlandse planningspecialist pLAN8 zich gaan bezighouden met de planning van complexe internationale vliegvelden zoals Abu Dhabi Airport. De hoofddorpse specialist in geïntegreerde personeelsplanning lanceerde recent nog het platform mijnrooster.nl en is thans strategisch partner van het internationale Rostima.com. Door deze alliantie zal steeds meer Nederlandse specifieke kennis over plannen en roosteren terug te vinden zijn op internationale luchthavens met complexe organisaties.

Wereldmarktleider
Voor pLAN8 betekent deze samenwerking een concrete springplank tot de internationale luchtvaart industrie, of juist vergelijkbare organisaties in Nederland. Rostima is wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkelen en implementeren van intelligente workforce software. Rostima werkt al met meerdere partners samen waar onder grote namen als Microsoft, Oracle, Fusion5, Circadian en de British Aviation Group. Het hoofdkantoor van Rostima bevind zich in Berkshire (UK) en de R&D wordt uitgevoerd in Kuala Lumpur.

Reden tot samenwerking
plAN8 beschikt over ervaren en sterk gespecialiseerde consultants waardoor men in staat is om zelfstandig een grote applicatie als Rostima bij Nederlandse of Internationale klanten te implementeren. Voor Rostima is ook de uitbreiding van deze expertise een welkome aanvulling voor hun eigen business model omdat de door pLAN8 ontwikkelde SAAS planoplossing mijnrooster.nl (plan2work.eu) een welkome uitbreiding is op de door Rostima ontwikkelde applicaties.

Over pLAN8
Mijnrooster is een online planning systeem ontwikkeld door pLAN8 in Hoofddorp. pLAN8 houdt zich bezig met (complexe) vraagstukken op het gebied van arbeidstijdmanagement en personeelsplanning. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de zelf ontwikkelde pLAN8-stappen methode. Hierbij worden werkprocessen doorgelicht, aangepast en meetbaar gemaakt. Op deze manier wordt de meest effectieve inzet van medewerkers tegen de laagste kosten en hoogste medewerkertevredenheid gerealiseerd. pLAN8 is in 2001 opgericht door Fred Kramer en Carel Versteegen. Eerder werkten ze onder meer als managers bij KLM, Transavia en Ogden Aviation Schiphol. Daar waren ze verantwoordelijk voor planning en control, reorganisaties en veranderingsprocessen.

Over SAAS
Mijnrooster.nl wordt aangeboden middels een SAAS model. Door te werken met zo‘˜n model worden bedrijven niet geconfronteerd met enorme investeringen om te gaan werken met dit systeem. SAAS is bekend als à¢â‚¬Å“Software as a Serviceà¢â‚¬ en is een nieuwe term in ICT land die wint aan populariteit. In de Verenigde Staten is SaaS een bekende vorm van dienstverlening. Europa loopt achter, maar de verwachting is dat SaaS zeker ook in Nederland de komende tijd veelvuldig zal worden ingezet. Hoge implementatiekosten en dure licenties worden hierbij vermeden. Het gebruikersgemak van SaaS programma's is hoog, want iedereen met een computer en internet aansluiting kan er mee aan de slag.

Niet voor publicatie / voor de redactie
Informatie:
Mijnrooster.nl (Carel Versteegen)
Tel +31 (0) 88 0880 288
[email protected]

Voor informatie over dit persbericht:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR (Robert Verhoeven)
0348 650731
[email protected]