Studenten van hogeschool NHTV te Breda gaan in mei dit jaar naar Bosnië om handen uit de mouwen te steken. Dit doen ze in samenwerking met Stichting Spero, een Nederlandse stichting voor Bosnische kinderen.
Met ongeveer 55 man gaan de studenten aan het gebouw van de vervallen basisschool "Nova Bila" in Travnik, midden - Bosnië, werken. Tegelijkertijd gaan zij meer dan 550 leerlingen van deze school blij maken met het organiseren van allerlei spelactiviteiten..

Bosnië is een land waar in de begin jaren 90 een oorlog tussen 3 etnische groeperingen plaatsvond. Deze oorlog heeft de diepe sporen achtergelaten in alle lagen van de samenleving.
Bosnische kinderen zijn hier vooral de dupe van. Veel kinderen missen hun ouders die dood of ziek zijn. Hierdoor krijgen zij niet de zorg die ieder kind zou moeten hebben. Zelfs basisbenodigdheden als 3 fatsoenlijke maaltijden per dag, goed onderdak en kleding zijn niet voorhanden. En omdat scholen tijdens de oorlog vernietigd zijn is ook daar geen veilige haven.

Stichting Spero neemt het al 2 jaar op voor deze kinderen, door ze individueel te helpen maar ook door scholen voor deze kinderen te renoveren. Via internet is Spero in contact gekomen met de studenten van NHVA in Breda. Deze studenten willen graag iets nuttigs doen voor kansarme kinderen. Het project wordt gefinancierd door particuliere donaties. Studenten betalen zelf hun reis en verblijf.
Zij gaan daar de muren schilderen, vloer leggen, een hek rondom het schoolplein neerzetten en een paar speeltoestellen plaatsen. Dit schoolplein is een kale betonnen vlakte, onveilig omdat het aan een autoweg grenst; erg kindonvriendelijk. Daarnaast gaan de studenten voor de kinderen sportactiviteiten en spelletjes organiseren.

Dit project heeft een dubbele betekenis. Voor Bosnische kinderen betekent het dat zij in een kindvriendelijk gebouw lessen gaan volgen en veilig buiten kunnen spelen. Met sport en spel gaan zij hun harde dagelijkse werkelijkheid even vergeten en merken ze dat iemand om hen geeft. Voor Nederlandse studenten is dit contact met een andere cultuur en manier van leven een waardevolle bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling.
Het hele project gaat 6 dagen duren. De laatste dag organiseert Spero een historische excursie naar Sarajevo met ervaren gidsen.

Stichting Spero regelt het hele project en helpt studenten met advies om de culturele verschillen te overbruggen.

Stichting Spero is ook voor dit project afhankelijk voor donaties. Wilt u weten hoe u het project kunt steunen, kijk dan op de website van Spero: www.stichting-spero.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Svetlana Skulj
Telefoonnummer: 020-4752473
Email: [email protected]

Algemene informatie over Stichting Spero kunt u vinden op de website: www.stichting-spero.nl

Wat is Stichting Spero?

Stichting à¢â‚¬Å“Speroà¢â‚¬ is opgericht in oktober 2007, met het doel zo veel mogelijk kinderen in Bosnië naar school te helpen.
à¢â‚¬Å“Speroà¢â‚¬ is een onafhankelijke organisatie die geen onderscheid maakt tussen kinderen van verschillende nationaliteiten en / of geloof. Wij geven hulp direct waar deze nodig is. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de hulp op de juiste plek terecht komt.
Wij gaan regelmatig naar Bosnië om persoonlijk contact met kinderen en hun ouders te maken. Zo zien wij onder welke omstandigheden de kinderen leven en naar school gaan, en wat zij nodig hebben om zo goed mogelijk deel aan onderwijs te kunnen nemen.
Ook helpen wij scholen om optimaal onderwijs te kunnen verzorgen door ze te helpen met materiële en technische benodigdheden.
Zowel de oprichters als alle andere mensen die hun hulp, kennis en tijd aanbieden doen dit op een geheel vrijwillige basis!

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular