(Persbericht)

Maastricht, 24 September 2010

Gisteren werd op het Vrijthof in Maastricht tot verbazing van vele omstanders voor het eerst sinds 10.000 jaar weer een wolharige neushoorn gesignaleerd. Het ruwharige dier dat sedert de laatste ijstijd is uitgestorven werd balancerend op een verhuislift aangetroffen voor het gebouw van de hoofdwacht aan het Vrijthof. In dit markante gebouw, dat jarenlang dienst deed als hoofd vesting van de militaire stadswacht van Maastricht, ging dit weekend de tentoonstelling à¢â‚¬Å“Limburg huis der wonderenà¢â‚¬ van start.

Deze bijzondere tentoonstelling, georganiseerd door BV Limburg, gaat over Mythen, Sagen en andere Rariteiten die betrekking hebben op de Limburgse geschiedenis. Het is een bonte verzameling aan voorwerpen en gebruiksartikelen die hier wordt tentoongesteld. Kijk! Luister! Ruik! Voel! Limburg House of Wonders prikkelt al je zintuigen. Deze tentoonstelling combineert de rijke geschiedenis van Limburg met ontelbare rariteiten. Limburg House of Wonders is geïnspireerd op negentiende eeuwse musea, rariteitenkabinetten en oude kermisattracties.

Aan bod komen de geschiedenis van Limburg en de Limburgers in de meest brede, diepe, hoge, lange, dikke, overdreven en fantastische zin van het woord. Alles wat u ooit over de Limburgers heeft willen weten, maar nooit heeft durven vragenà¢â‚¬¦

De wolharige Neushoorn is een van de vele blikvangers van deze tentoonstelling. Het transporteren van dit levensgrote en levensecht uitziende dier was al een attractie op zich waar vele omstanders zich aan hebben kunnen vergapen. Met ondersteuning van de experts van verhuizen doen we samen werd het ruim 150 kilo wegende dier op een verhuislift geplaatst en door een raam op de eerste verdieping van de Hoofdwacht naar zijn tijdelijke onderkomen getransporteerd. Een uitdagende klus die onder het toeziend oog van het Maastrichtse publiek succesvol kon worden afgerond.

De Wolharige Neushoorn is samen met vele andere vreemde attributen tot en met 15 januari 2011 te bezichtigen in de hoofdwacht aan het vrijthof in Maastricht tijdens de tentoonstelling Limburg house of wonders. Deze bijzonder tentoonstelling is een aanrader voor een ieder die houdt van curosia en rariteiten.

Voor meer informatie over de tentoonstelling Limburg house of wonders kunt u terecht op de website van Limburg bv. www.bv-limburg.eu
Voor meer informatie over het transport van niet alledaagse zaken kunt u terecht bij www.verhuizendoenwesamen.nl