Bussum, 21 oktober - De laatste jaren krijgt Akerendam in toenemende mate de vraag op het executieve niveau kandidaten voor directiefuncties te onderzoeken. Het lijkt steeds gebruikelijker te worden ook bij het benoemen van potentiële topfunctionarissen eerst te onderzoeken hoe hun persoonlijke sterke- en aandachtspunten het succes in hun nieuwe baan bevorderen of belemmeren. Logisch: het afbreukrisico van een verkeerde benoeming weegt op dit niveau zwaar terwijl tegelijkertijd à¢â‚¬Å“de goede man of vrouw op deze plekà¢â‚¬ doorslaggevend kan zijn voor het succes van de hele organisatie over een langere periode.

Kandidaten op dit niveau verkopen zichzelf vaak erg effectief, hebben veelal ruime ervaring met de gebruikelijke rollenspelen, hebben zich vaak bewezen in voorgaande functies en willen ook zelf graag een persoonlijk advies over de volgende stap in hun carrià¨re. Bij het uitvoeren van dit soort opdrachten merkten wij daarom dat het inzetten van de gebruikelijke testinstrumentatie vaak beter kan. Naast een degelijke professionele aanpak is op dit niveau ook een hoge ´face validity´ essentieel: Het assessment center moet voor de opdrachtgever maar zeker ook voor de assessment deelnemer zelf herkenbaar aangeven welke afbreukrisico´s er in hun volgende baan zijn en waar zij hun kracht het meest effectief kunnen inzetten.

à¢â‚¬Å“Next step assessmentà¢â‚¬ is hiervoor speciaal ontworpen!

Waar kijken we naar? Effectief relaties opbouwen en ontwikkelen, complexe informatie snel verkrijgen en doorzien, strategische beslissingen nemen en vertalen in een praktische aanpak, aanspreken, inspireren en overtuigen, handelen onder tijdsdruk, reageren op niet voorziene ontwikkelingen, leervermogen en vermogen tot zelfreflectie.

Hoe doen we dat? In dit Assessment Center doorloopt de deelnemer een eerste intensieve volledige werkdag op executieve niveau in een nieuwe organisatie.
Geen standaard postbak en testassistente, geen rollenspelen met psychologen, geen testzaaltje, maar: een ontvangst en begeleiding door de eigen secretaresse, eigen werkkamer waarop gewerkt kan worden, eigen PC met outlook en binnenkomende e-mail. Kortom: de dag verloopt bijna geheel zoals die in werkelijkheid ook zou kunnen verlopen, maar wel afgesloten met een gesprek waarin psycholoog en deelnemer de effectiviteit van de voorgenomen en uitgevoerde acties evalueren.

De prestaties van de deelnemer ´op deze dag als geheel´ vormen het basismateriaal voor een degelijk advies aan deelnemer en opdrachtgever. Dat advies bespreken we uitgebreid met de assessment deelnemer zelf en na zijn toestemming ook met de opdrachtgever in een persoonlijk gesprek.

Akerendam helpt organisaties om zorgvuldiger om te gaan met hun menselijke kapitaal. Te beginnen bij het koppelen van mensen aan functies, door niet te kijken naar het curriculum vitae maar naar competenties: de combinatie van kennis, houding en vaardigheden die een persoon bezit. Daarnaast gaat het over de manier waarop een organisatie als totaal functioneert. Akerendam werkt voor de grootste en in hun branche meest invloedrijke en succesvolle organisaties en heeft klanten in de financiële, industriële, logistieke, concultancy- en mediabranche; in de profit en 'not for profit' sector, nationaal en internationaal. Voor meer informatie over Akerendam kijkt u op www.akerendam.nl

Voor meer informatie over dit product:
Rolf van der Meer
Tel. 035-6782250
E-mail: [email protected]