(Persbericht) Nieuw in het automatiseringssysteem PSS 4000... besturingssysteem met PROFIBUS-DP-poort

Er is een verder "lid" van het automatiseringssysteem PSS 4000 beschikbaar. Vanaf nu is het besturingssysteem PSSuniversal PLC verkrijgbaar met SafetyNET p en een PROFIBUS-DP-poort. Hiermee kan men het besturingssysteem integreren in bestaande PROFIBUS-DP-architecturen.
De PSSuniversal PLC met de nieuwe poort omvat de volgende functies: Communicatie met andere SafetyNET p-apparaten (besturingssysteem PSSuniversal PLC met SafetyNET p-poorten, I/O-systeem PSSuniversal I/O, switches, ...) en de communicatieaansluiting via PROFIBUS-DP wordt gerealiseerd als slave-functie.
De belangrijkste eigenschappen zijn standaard- en failsafe functies, programmering in de programmeertaal PAS IL (instructielijst) conform EN/IEC 61131-3 en binnenkort met de grafische programma-editor PASmulti en programmering via Ethernet TCP/IP.
Aansluiting op een groot aantal PSSuniversal-periferiemodulen voor standaard- en veiligheidsfuncties. Het automatiseringssysteem PSS 4000 bestaat uit diverse hardware- en softwarecomponenten alsmede uit het real time-Ethernet SafetyNET p en de desbetreffende netwerkcomponenten. Deze zijn nauw op elkaar afgestemd en vormen dus de oplossing voor een automatiseringsproject.