(Persbericht) Nieuw in Nederland: biologisch wijnmerk Parra By the Grape

Zutphen, 15 augustus 2011 - Nieuw in Nederland: een modern biologisch wijnmerk (een serie van rood, wit en rosà©) voor de aantrekkelijke prijs van € 4,99. Het merk heet Parra By the Grape en de wijnen zijn vanaf vandaag koop bij PLUS supermarkt uitgeroepen tot beste wijnsupermarkt van Nederland en bij de webshop van By the Grape. Het merk is het resultaat van de samenwerking tussen wijnportal By the Grape en het Spaanse, biologische wijnbedrijf Parra Jimà©nez.

De wijnen werden geselecteerd door Nicolaas Klei en van proefnotities voorzien door Onno Kleyn (zie onderaan dit persbericht). Bovendien zijn ze geproefd en goedgekeurd door sterrenchefs als Peter Gast ('t Schulten Hues, Zutphen) en Manuel de la Osa (Las Rejas in de Spaanse streek La Mancha), die zegt: "Wijnen met zo'n smaakpalet verdienen bij iedere wijn- en eetliefhebber een vaste plek in huis."

Campagne: Spain's most wanted
De introductie van de wijnen in Nederland en uiteindelijk in heel Europa wordt ondersteund met een campagne in By the Grape Magazine, op www.bythegrape.com en op www.parrabythegrape.com, onder de titel Spain's most wanted. De bijbehorende muziek werd gemaakt door filmcomponist Herman Witkam; de foto's waarop de makers van de wijn, drie Spaanse broers, te zien zijn in een filmische sfeer van verleiding en passie zijn van reclamefotograaf Peter Casell. Consumenten die foto's van zichzelf in dezelfde stijl uploaden, kunnen een reis naar Spanje winnen. En voor de kookliefhebbers creëerde chef-kok Peter Gast bij elke wijn een recept.

Bijzonder wijnbedrijf
Wijnbedrijf Parra Jimà©nez is gevestigd in het onherbergzame La Mancha. Het wordt gerund door drie broers, die behalve biologische wijn ook manchegokaas produceren (van de melk van een eigen schaapskudde), knoflook verbouwen en een truffelveld hebben. De broers maken al jaren de biologische huiswijn voor PLUS; een wijn die populair is bij zowel wijndrinkers als wijnschrijvers. Voor Parra By the Grape gebruiken ze uitsluitend authentieke Spaanse druivenrassen.

Het verhaal in By the Grape Magazine
Kopers van Parra By the Grape kunnen het bijzondere verhaal van de broers en hun wijnen lezen in de Spanjespecial van By the Grape Magazine. Het tijdschrijft verschijnt in een oplage van 55.000, waarvan PLUS er van 7 t/m 12 november 30.000 cadeau doet bij de wijnen.

By the Grape
By the Grape is een veelzijdig bedrijf dat bestaat uit een wijnportal en webshop. Tweemaal per jaar geeft het bedrijf een papieren wijntijdschrift uit; daarnaast kwam het als eerste met een internationaal wijntijdschrift dat speciaal voor de iPad werd gemaakt.

Bijlage: proefnotities door Onno Kleyn

Parra By the GrapeTempranillo 2010, DO La Mancha
Vol en rond
Rood voor elke dag, rechtstreeks uit La Mancha.
Van de Riojadruif tempranillo, maar uit het ruige La Mancha: Spaans rood, stoer, stevig, maar toegankelijk. Geen rijke houtrijping hier; dit is warmbloedige wijn om te drinken, elke dag, wijn met fruit en ruggengraat, bij barbecue, bij sudderpotten, bij chorizo en boerenkool. Hombre, que vino! En nog biologisch ook.

Parra By the Grape Verdejo 2010, DO La Mancha
Licht, fris en fruitig
Aimabel fris van de Spaanse hoogvlakte. Parra Jimà©nez heet het bedrijf waar By the Grape zijn Verdejo vandaan haalt. Maar Pedro (Ximà©nez) werkt er niet dit voor de liefhebbers en is geen familie. Vandaar dat deze wijn allesbehalve stroperig zoet is; geen PX uit La Mancha. Fris, sappig, dat is hij wel, bescheiden bloemig en opvallend breed inzetbaar, van aperitief tot kip en kalf. Maar vis is zijn eerste liefde.

Parra By the Grape Garnacha Rosado 2010, DO La Mancha
Fruitig en fris
Vriendelijke en soepel: rosà© voor elk moment. Van de Spaanse hoogvlakte, precies daar waar Don Quichote tegen de windmolens vocht, komt By the Grape's antwoord op de vraag naar een soepele rosà© voor elk moment. Ook de af-en-toe-wijndrinkers zullen met smaak happen in deze fruitige wijn, vol van bessen en bosaardbeitjes, sappig en koel. Drinken bij hapjes, tapas en verliefdheden, op terras, strand en in de regen.

Thà©rà¨se Boer (De Librije) over Parra By the Grape: "Dit zijn wijnen die precies zijn wat ze moeten zijn: makkelijk à©n supersmaakvol."

Quique Dacosta (Spaanse topchef) over Parra By the Grape Tempranillo: "Prachtige wijn. Culinair. Soepel. Vrolijk."

Alexandra Pouderoyen, wijninkoopster van PLUS over Parra By the Grape: "De biowijnpioniers van Parra Jimà©nez in La Mancha werken zonder herbiciden, pesticiden en kunstmest. Met als resultaat: lekkere wijn! De drie heerlijke wijnen van Parra by the Grape zijn een mooie aanvulling op ons assortiment."

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular