Ter Aar, 19 maart 2010 Beef&Steak voegt een bijzonder nieuw product toe aan zijn assortiment: rundvlees uit Namibië. Dit Afrikaanse land, dat grenst aan Zuid-Afrika, brengt een formidabele kwaliteit steaks voort en sinds kort is het vlees van het merk Witvlei beschikbaar in Nederland. In Namibië wordt veelal gewerkt met het ras Simmentaler.

De naam Simmentaler is afgeleid van vallei (à¢â‚¬Å“talà¢â‚¬ in het Duits) van de à¢â‚¬Å“Simmeà¢â‚¬, een rivier in Zwitserland. Het dier stamt rechtstreeks af van de Aurochs (Bos Taurus primegenius), de inheemse runderen van Europa. Buiten het Europese vasteland is de gewildheid van het ras in de laatste jaren enorm toegenomen, met stamboeken in 14 landen. In Namibië wordt het ras gehouden voor de vleesproductie. Namibië was het eerste land waar het ras succesvol werd gevestigd. Ingevoerd door Duitse inwoners in 1893, Namibië was immers een Duitse kolonie. De uitstekende prestaties van het ras is de reden voor de populariteit in Noord Amerika, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika. Het vlees van de Namibische Simmentaler is subliem en laat zich niet vergelijken. Een palet aan smaken in een mals jasje zoals je die zelden proeft. De unieke condities van het land, zoals hoge luchtvochtigheid en typische grassoorten, zorgt ervoor dat het vlees biedt wat geen Europees rund kan bieden, een volle en unieke smaak.

Beef&Steak levert striploin steaks en ribeyes aan zowel horeca als particulier.

Over Beef&Steak
Beef&Steak is gespecialiseerd in premium steaks en vlees van onder andere rund, lam en varken. Producten zijn via internet te bestellen en worden binnen 24 uur bezorgd. Bestellingen worden via postorder geleverd in speciaal ontwikkelde verpakkingen zodat verse producten en diepvriesproducten minstens 30 uur op temperatuur blijven. Meer informatie via www.beefensteak.nl

Meer informatie:
Beef&Steak
Jan Faber
[email protected]
0653204345