Nieuw! Pilz bedrijfsmoduskeuzeschakelaar: Voor bedrijfsmoduskeuze en beheer van toegangsrechten

Met de bedrijfsmoduskeuzeschakelaar PITmode breidt Pilz het aanbod op het gebied van bedienings- en visualiseringssystemen uit.

De bedrijfsmoduskeuzeschakelaar PITmode biedt twee functies in een compact apparaat: de selectie van de bedrijfsmodus en de regeling van toegangsrechten voor de machine. Deze bedrijfsmoduskeuzeschakelaar maakt het mogelijk te schakelen tussen gedefinieerde bedrijfsmodi. Daarbij krijgt elke bediener de aan zijn bevoegdheden aangepaste toegangsrechten tot de machine. Door het identificatiebeheer die vertaald worden naar toegangsrechten bij de bediening van de PITmode. De PITmode kan in machines en installaties worden ingezet die gebruik maken van verschillende besturingsprocessen.

Via een op RFID gebaseerde sleutel kunnen voor elke bediener individuele (toegangs-)rechten worden verstrekt. Deze worden middels het identificatiebeheer in de machinebesturing toegewezen. De geselecteerde bedrijfsmodus wordt bovendien veilig door de verwerkingseenheid herkend en geëvalueerd, wat een belangrijke bijdrage levert aan het voorkomen van ongevallen. Dankzij de RFID-technologie is mechanische slijtage uitgesloten.

Ruimte wordt bespaard door de combinatie van bedrijfsmoduskeuzeschakelaar en toegangsrechten in hetzelfde apparaat. Lange levensduur door contactloos werkingsprincipe (onderhouds- en slijtagevrij). Grote veiligheid omdat de bescherming tegen manipulatie door de universele codering is vergroot. Tijdbeparend, dankzij een reductie van de administratieve inspanningen, meerdere mechanische sleutels worden in een transpondersleutel samengevat.

Meer informatie www.pilz.nl , [email protected] of 0347 320 477