Quooker lanceert op de Woonbeurs de TWINTAPS kranenset. De TWINTAPS zijn een kokend-water-kraan en mengkraan in hetzelfde design. De kranenset is innovatief op het gebied van technologie, functionaliteit en design. Met de komst van de TWINTAPS komt Quooker tegemoet aan de vraag uit de markt naar een bijpassende mengkraan bij de kokend-water-kraan. Vanaf 1 januari 2010 zijn de sets verkrijgbaar.

Tot nu toe was er altijd een verschil in vormgeving tussen de Quooker-kraan en de mengkraan. Met de succesvolle introductie van de Quooker Combi in 2006, die door zijn boilerfunctie ook warm water levert via de ´gewone´ keukenmengkraan, werd de vraag naar een bijpassend design steeds groter. Om aan deze behoefte te voldoen worden de TWINTAPS geïntroduceerd.

TWINTAPS innovatie
De TWINTAPS zijn voorzien van diverse technologische innovaties. Zo heeft de kokend-water-kraan - naast een kindveilige bedieningsknop en hoogteverstelling - een extra beveiliging gekregen. Bij aanraking van de knop gaat er een lichtring gloeien om de gebruiker erop te attenderen dat het om kokend water gaat. Dankzij de gekartelde bedieningsknop is de Quooker bovendien blindelings te herkennen. En door deze kartels heeft de gebruiker extra grip bij het bedienen van de kraan. De TWINTAPS zijn ontwikkeld door Quooker zelf.

Twee modellen
De TWINTAPS zijn er in twee modellen. De TWINTAP Round heeft een ronde kraanuitloop, de TWINTAP Square heeft een rechte kraanuitloop. Beide varianten zijn uitgevoerd in chroom of rvs-look. De TWINTAPS zijn een toevoeging op de bestaande kraanontwerpen van de Quooker. De Quooker-kraan uit de set is ook los verkrijgbaar.
______________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Beeldmateriaal en teksten zijn te verkrijgen op de PERS site van Quooker: www.quooker.nl. Voor meer informatie over Quooker kunt u contact opnemen met PR bureau MIES, Michelle de Ruiter, tel: 06-45740465, mail: [email protected] of Paul den Dunnen, Marketing Manager Quooker, tel: 0180-420488 of mail: [email protected].

Historie
De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door ir. Henri Peteri, Nederlands natuurkundige. Bij Unilever was hij betrokken bij de ontwikkeling van instant soep en bedacht toen dat om de soep echt instant te krijgen er ook direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever is hij met dit idee aan de slag gegaan en vervolgens hebben zijn zoons Niels en Walter het bedrijf succesvol opgebouwd tot wat het nu is. Quooker is naast Nederland - waar al in à©à©n op de tien keukens een Quooker wordt geleverd - ook in landen als België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen en Zweden verkrijgbaar.

Introductie Woonbeurs
De lancering van de TWINTAPS vindt plaats op de Woonbeurs in de RAI te Amsterdam van 26 september t/m 4 oktober. Op de Quooker-stand (hal 8 nr. 127) zijn de beide TWINTAPS te zien en te proberen voor de consument, de vakhandel en de pers.

Website: http://www.quooker.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular