De Kwakel, juni 2009: De Aalsmeerse bloemen exporteur Flower Direct groeit gestaag.  
Om voldoende ruimte te hebben om verder door te groeien en nog efficiënter te
kunnen werken besloot vorig jaar de in 2008 verkozen ondernemer van het jaar van de regio Noord-Holland, een nieuw bedrijfspand te gaan bouwen op een steenworp afstand van de bloemenveiling in Aalsmeer. In januari 2009 zullen zij dit nieuwe bedrijfspand aan de Randweg in Uithoorn betrekken. Op meer dan 8300m2 worden verwerkingsruimte, koelcellen, laadruimte en kantoren gerealiseerd. Dat Flower Direct grote ambities heeft blijkt uit de verdiepingsvloer van 8000m2 die ze laat aanbrengen en de 8720m2 kasruimte die ze achter het perceel beschikbaar heeft voor toekomstige doorgroei mogelijkheden. 


Directeur van Flower Direct, Johan Hassing, is enthousiast over zijn nieuwbouw:

à¢â‚¬à…“Ons nieuwe pand biedt ruim voldoende mogelijkheden om verder door te groeien. Natuurlijk staat de bloemenbranche onder druk, maar ook in deze tijd zijn er wel degelijk groeikansen. Dit doen we samen met goede partners die ons concept verstevigen. We laten hierom in ons pand direct een verdiepingsvloer van nog eens 8000m2 aanbrengen waarop diverse partners samen met ons hun organisaties kunnen uitbouwen. Op die wijze maken wij gebruik van elkaar kracht en zijn we optimaal voorbereid voor de toekomst! 


De aannemer Bosman B.V. uit Aalsmeer is verantwoordelijk voor de bouw. Directie van Bosman
zegt
: à¢â‚¬à…“Ondanks dat de bouwsector in zwaar weer zit, gaat het goed met onze organisatie. De recente nieuwbouw van Flower Direct, is hiervan het bewijs. Wij beschikken namelijk over een eigen woning- en utiliteitsbouwtak, zodat in combinatie met de techniek uit de kassenbouw, op economische wijze ook alle soorten bedrijfsruimtes gerealiseerd kunnen worden. Variërend van een eenvoudige bloemenverwerkingsruimte, tot een high-tech bedrijfsgebouw. Bij het nieuwe bedrijfsgebouw van Flower Direct komen deze disciplines goed tot uiting