(Persbericht) 56.731 nieuwe auto's werden er verkocht in de maand maart 2011, terwijl er in de maand maart 2010 nog maar 44.732 nieuwe auto's verkocht werden. Ruim een kwart meer! Tot en met maart werden er 180.595 auto‘˜s verkocht, dezelfde periode een jaar eerder werden er 145.042 auto's verkocht.

De auto verkopen laten dus een serieus stijgende lijn zien, zodanig dat de Importeurs verwachten dat we dit jaar over de 560.000 nieuwe autoverkopen uit gaan komen.

Groei qua auto verkopen
Niet alle merken wisten te profiteren van deze opleving in de markt. Met name de merken en modellen me teen gunstige fiscale bijtelling bij zakelijke inzet deden het goed. De vlag ging uit bij de volgende merken:

Top 5 nieuwe auto verkopen qua merk
1. Volkswagen 5.677 auto verkopen
2. Fiat 4.517 auto verkopen
3. Renault 4.345 auto verkopen
4. Peugeot 4.189 auto verkopen
5. Ford 4.091 auto verkopen

Top 5 nieuwe auto verkopen qua model
1. Volkswagen Polo 2.146 auto verkopen
2. Renault Twingo 2.123 auto verkopen
3. Fiat Punto Evo 1.895 auto verkopen
4. Peugeot 107 1.655 auto verkopen
5. Ford Fiesta op de kop af 1.500 auto verkopen

De zakkers
De merken die het minder deden hebben het qua bijtelling minder goed voor elkaar of hebben anderzijds slecht nieuws te verwerken gehad. De merken die qua afzet naar beneden zijn gegaan zijn: Chevrolet, Chrysler, Daihatsu, Ferrari, Ford, Jaguar, Kia, Lancia, Land Rover, Mazda, Smart, Subaru en Toyota.

Terugval Toyota
Opvallende in dit rijtje is Toyota, het werk dat de afgelopen jaren op handen werd gedragen maar nu toch een stap terug moet doen. Zou dan nu eindelijk de effecten van de terugroep acties te merken zijn, is dit een gevolg van de natuurrampen die Japan net geteisterd hebben of is het voormalig succesnummer Prius minder gewild?

Gebruikte auto verkopen
Qua gebruikte auto verkopen is opvallend dat er steeds meer oude auto's online via een veiling aan autobedrijven worden verkocht. "Voorheen kozen veel mensen er voor om hun oude auto in te ruilen op een nieuwe. Tegenwoordig verkopen steeds meer mensen hun oude auto zelf gemakkelijk online en gaan ze voor een hoge korting zonder inruil", aldus de heer Stevens van de gebruikte auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl.

Meer cijfers over auto verkopen zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl.