Er is nu een nieuwe basismodule voor het veiligheidsysteem PNOZMulti beschikbaar. In eerste instantie is er een I/O-module en een ETH-communicatie-module beschikbaar. Verdere uitbreidingsmodulen staan op de planning.

De basismodule (PNOZ m B0)  bespaart met zijn breedte van slechts 45mm ruimte in de schakelkast en is voorzien van een verlichte display, die een snelle diagnose en ingebruikneming mogelijk maakt. De uitbreiding met maximaal 2 I/O-modulen zorgt voor in totaal 16 ingangen en 8 halfgeleideruitgangen. Men speelt op zeker als men  een PNOZmulti gebruikt, de wereldwijde veiligheidsnorm voor alle soorten machines.

 

Dit configureerbare veiligheidssysteem (PNOZmulti)  is multifunctioneel, vrij configureerbaar en op maat gesneden voor veel gebieden van de installatie- en machinebouw. Veiligheidsfuncties zoals noodstop, veiligheidsdeuren, lichtschermen en vele andere worden veilig bewaakt. Met de softwaretool PNOZmulti Configurator stelt men direct op de pc alle benodigde veiligheidsfuncties in. Ook de uitbreidingsmodulen kiest men eenvoudig via PNOZmulti Configurator. De engineeringstijd en time-to-market wordt verkort.