(Persbericht) Mà¼nster/Duitsland - Wie een geschikte masterstudie zoekt, heeft het vaak niet makkelijk: te weinig studieplekken, te hoge toegangseisen, hoge kosten en afwijzingen. Een goede, internationale inventarisatie biedt bachelorstudenten echter meer kansen. De beurs MASTER AND MORE brengt die kansen op 19 januari in beeld in Messe und Congress Centrum Halle Mà¼nsterland.

Zoeken naar een masteropleiding wordt een stuk makkelijker. De beurs MASTER AND MORE in Mà¼nster presenteert op 19 januari namelijk ruim 700 Europese opleidingen in de tweede graad van het hoger onderwijs. Bachelorstudenten kunnen er bovendien meer ontdekken over de makkelijke toelating tot een- of tweejarige internationale masterstudies.

Meer kans met internationale master
Een internationale masterstudie geeft de carrià¨re van bachelorstudenten meestal een flinke impuls. Dat die impuls nuttig à©n betaalbaar blijkt, ontdekken studenten dankzij de ruime insteek van de beurs. Hier vertellen deskundigen uit het bedrijfsleven bijvoorbeeld over startsalarissen, hogeschoolrankings en (internationale) financieringsmogelijkheden.

Veel vakgebieden, veel landen
Universiteiten, hogescholen en businessschools uit negen landen presenteren zich onder meer via voordrachten. De vakgebieden variëren van Economie & Management, Mediawetenschappen en Natuurwetenschappen tot Taal- & Cultuurwetenschappen. Behalve Duitse, Nederlandse en Belgische onderwijsinstellingen, staan bij MASTER AND MORE ook partijen uit onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Ierland en het noordelijk gelegen Zweden en Denemarken.

Vooraf adviesgesprek aanvragen
De MASTER AND MORE-beurs in Messe und congress Centrum Halle Mà¼nsterland biedt bezoekers ook de kans om persoonlijk vragen te stellen. Hoe? Door vooraf via de website www.master-and-more.de in te tekenen voor een adviesgesprek. Dit zorgt voor maatwerkinformatie op ieders interessegebied.

Beurs en meer
Voor een indruk van studentenstad Mà¼nster zijn bezoekers na afloop welkom op een After-Beurs-Party in het KLUP. Voor online beursaanmelders is de toegang zelfs gratis! Meer informatie over MASTER AND MORE staat op www.master-and-more.de.

Cijfers, feiten en weetjes rondom beurs MASTER AND MORE
- Soort deelnemers: universiteiten, hogescholen en businessschools
- Deelnemers uit: Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Denemarken
- Aantal masters: ruim 700
- Vakgebieden: Economie & Management, Taal- & Cultuurwetenschappen, Mediawetenschappen, Recht, Techniek & Natuurwetenschappenà¢â‚¬¦