(Persbericht) Eindhoven 28 Juni 2011 International Management Forum (IMF) lanceert een schriftelijke certificeringscursus die voorbereidt op het officiële TOGAF 9 Foundation (level 1) examen plus het ArchiMate® Foundation examen.

TOGAF en ArchiMate
TOGAF en ArchiMate vormen een krachtige combinatie voor de Enterprise Architectuur praktijk. TOGAF helpt proces en besturing op orde te krijgen, terwijl ArchiMate een concrete en praktische modellering en analyse van Enterprise Architectuur mogelijk maakt.

Waarom een TOGAF 9 en ArchiMate Foundation opleiding?
Om te garanderen dat TOGAF 9 volledig begrepen en concreet toegepast wordt in organisaties is opleiding van groot belang. In deze unieke schriftelijke cursus worden tal van praktijkvoorbeelden en cases gebruikt om TOGAF toe te lichten. Na 8 lessen zijn de cursisten uitstekend voorbereid en kunnen zij met succes het TOGAF 9 Foundation examen (en later) het ArchiMate Foundation examen afleggen. De cursus is erkend door de Open Group.

ArchiMate Foundation
Vooruitlopende op het ArchiMate Foundation examen dat binnen een half jaar verwacht wordt, wordt alvast een overzicht gegeven van de structuur en de elementen van de ArchiMate modelleertaal. Daarnaast kan men zien hoe ArchiMate een aanvulling vormt op het methodische raamwerk van TOGAF, waarmee een complete aanpak voor Enterprise Architectuur ontstaat. Na bestudering van deze gecombineerde TOGAF 9 en ArchiMate Foundation cursus is de cursist voorbereid op beide examens. Het TOGAF 9 Foundation examen kan direct worden afgelegd. Het ArchiMate Foundation examen laat nog enkele maanden op zich wachten.

Voor meer informatie zie de website van International Management Forum (IMF).
http://www.imf-online.com

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van veelal certificerende (vaak ook schriftelijke) cursussen en (post-HBO) opleidingen. De cursussen sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van het management en professionals van (middel)grote organisaties en bestrijken onder meer het ICT, financiële en HRM-vakgebied. IMF is al bijna 25 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 15 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.