Nijmegen, 22 februari 2010 - De Planon Groep, wereldwijde leverancier van Integrated Workplace Management Solutions, maakt bekend dat de nieuwste versie van haar software nu beschikbaar is. Met de software versie 2010.A ondersteunt Planon organisaties bij het verlagen van kosten en het behalen van duurzaamheiddoelstellingen door hen in staat te stellen slimmer gebruik te maken van gebouwen en middelen door de ontwikkeling van innovatieve en eenvoudig te gebruiken oplossingen.

Planon‘˜s meest recente release is een verbeterde versie van Planon‘˜s innovatieve Facility Management- en vastgoed-oplossingen. De nieuwste release bevat vele nieuwe toepassingen die erop gericht zijn het gebruiksgemak te verbeteren en de verschillende oplossingen verder te integreren. Het volledig benutten van het besparingspotentieel dat vastgoed en middelen bieden blijft hierbij voorop staan.

Met 18 belangrijke verbeteringen biedt release 2010.A verschillende nieuwe functionaliteiten waaronder:

à¢â‚¬¢ Een module Energiemanagement; waarmee het eenvoudig mogelijk wordt het duurzaamheidprofiel van gebouwen en middelen te monitoren en te benchmarken.
à¢â‚¬¢ Integratie met Microsoft Outlook ®; vereenvoudigt reservering- en wijzigingsprocessen en verhoogt de bezettingsgraad van vergaderfaciliteiten.
à¢â‚¬¢ Uitbreiding van de module Ruimtebeheer; met veelzijdige Stacking en Blocking rapportages.
à¢â‚¬¢ Nieuwe webdiensten; data kunnen geautomatiseerd worden ingelezen door de verregaande integratie van Planon-software met gebouwinstallaties.
à¢â‚¬¢ Verbeterd SLA-beheer; stelt organisaties in staat terugkoppeling van interne klanten vast te leggen en hierover te rapporteren.

"Internationale organisaties willen vandaag de dag zaken doen met gevestigde bedrijven die financieel solide zijn en hen helpen kosten te verlagen," zegt Pierre Guelen, oprichter en algemeen directeur van de Planon Groep. "Planon realiseert al meer dan 25 jaar substantiële groei en winst in alle belangrijke markten in Europa en de Verenigde Staten. Onze substantiële investeringen in onderzoek en ontwikkeling maken Planon tot de beste keuze als het gaat om Integrated Workplace Management Solutions."

------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT--------------------------------------

Over Planon
Planon is een zelfstandige en internationaal opererende leverancier van software en consultancy services. Planon optimaliseert en automatiseert de processen van ondersteunende afdelingen zoals Facility Management, Corporate Real Estate en IT Services en de processen van service providers. Het doel is het efficiënt en integraal organiseren van de services, infrastructuur, gebouwen en middelen. Met haar nieuwe à¢â‚¬Å“Green Workplace Economics࢑ž¢à¢â‚¬ concept speelt Planon direct in op de noodzaak voor veel organisaties, om kosten te besparen en gelijktijdig duurzaamheiddoelstellingen te realiseren. Planon is actief in 14 landen, heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, USA en India. Planon heeft wereldwijd meer dan 1300 klanten.