THEATERGROEP PIT
Theater de Lindenberg

Speelt ´De vloer op´ voorstelling
20 november 2009 20:15u

-- Persbericht --

Nijmegen, 25 oktober 2009.

Nieuwe improvisatievoorstelling PIT op 20 november

Vrijdagavond 20 november geeft de Nijmeegse theatergroep PIT een nieuwe voorstelling in het Lindenberg Theater te Nijmegen. Tijdens deze voorstelling kun je genieten van improvisatietheater met verrassende, ontroerende en hilarische scenes. De voorstelling start om 20:15 uur. Tijdig reserveren wordt aangeraden.

IMPROVISATIE
Bij een voorstelling zijn er 6 tot 8 acteurs en een regisseur aanwezig. De regisseur bereidt van tevoren situaties voor gebaseerd op reële thema´s of actuele dilemma´s. De spelers horen het onderwerp en hun rol in de scà¨ne voor het eerst op het podium. Ze zoeken kleding en/of attributen uit en beginnen vervolgens direct zonder onderlinge afspraken aan de improvisatie. Het spel is realistisch en lijkt soms, net als in de werkelijkheid, een tikkeltje absurd. De uitkomst is de ene keer humoristisch, dan weer treffend en emotioneel, en altijd ter plekke ontstaan.

KAARTEN RESERVEREN
De voorstelling van 20 november is de eerste in de reeks van het seizoen 2009 - 2010. Kaarten kunnen direct via internet worden besteld via de website van De Lindenberg (www.delindenberg.com) of telefonisch op
024 32737 37.

In het kortà¢â‚¬¦
Datum: vrijdag 20 november 2009
Aanvang: 20:15 uur
Locatie: Lindenberg Theater - Karolingenzaal
Plaats: Nijmegen
Entree: 10 euro [incl. garderobe en 1 consumptie]
Kaarten: www.delindenberg.com of 024 3273737
Meer info: www.theatergroeppit.nl

OVER PIT
PIT is in september 2005 opgericht door drie liefhebbers van improvisatietheater. De groep is inmiddels uitgegroeid tot 12 acteurs die worden uitgedaagd om op de toppen van hun kunnen te improviseren. Het doel is het maken van improvisatietheater met diepgang in de stijl van het VPRO televisieprogramma 'De vloer op'. Een aantal keren per jaar geeft PIT voorstellingen in o.a. het Lindenberg Theater.

-- Einde persbericht --

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en foto´s kunt u contact opnemen met: Jochanan Westra
Telefoon: 06 51617611
E-mail: [email protected]
Website: www.theatergroeppit.nl

Overige websites bij dit persbericht:
Lindenberg Theater: www.delindenberg.com
Improvisatietheater: http://nl.wikipedia.org/wiki/Improvisatietheater

Website: http://www.theatergroeppit.nl