(Persbericht) Eindhoven 20 december 2011 - Tot nu toe bestond er nog geen breed geaccepteerde, leveranciersonafhankelijke certificering voor Cloud oplossingen. Hierin is per december 2011 verandering gekomen. De nieuwe Cloud Essentials Professional (CEP) certificering is de eerste wereldwijde certificering en standaard die gedragen wordt door zowel CompTIA als de Cloud Credential Council (CCC).

In de tweedaagse certificerende training Cloud Essentials Professional (CEP) wordt gekeken naar de toegevoegde waarde voor de business, de te behalen kostenreductie, de snelheid van implementatie en schaalbaarheid, beveiliging en disaster recovery en hoe dit allemaal in de praktijk uitwerkt.

CompTIA certificering
Op de tweede dag van de training wordt het Engelstalige CompTIA Cloud Essentials Professional examen afgenomen. Als men een score behaalt van 65% wordt het Cloud Essentials Professional certificaat uitgereikt en mag de deelnemer de titel CEP achter zijn/haar naam zetten.

Voor meer informatie zie de website van International Management Forum (IMF), http://www.imf-online.com

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van veelal certificerende (vaak ook schriftelijke) cursussen en (post-HBO) opleidingen. De cursussen sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van het management en professionals van (middel)grote organisaties en bestrijken onder meer het ICT, financiële en HRM-vakgebied. IMF is al bijna 25 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 15 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.