NIEUWE KUNSTGALERIE IN DE MARATHONBUURT(Persbericht) Een bijzonder buurtinitiatief.

Een groep kunstenaars, allen bewoners van de Marathonbuurt, neemt aan de Olympiaweg een leegstaande appartement op de begane grond in eigen beheer. In de buurtgalerie die “Verborgen Parels” is gedoopt, worden diverse getalenteerde mensen uit de buurt zichtbaar gemaakt.

Door middel van groepstentoonstelling en thema-workshops worden kunstzinnige bewoners, zowel amateurs als professionals, met elkaar in contact gebracht. Op deze manier worden bijzondere mensen van de Marathonbuurt gepresenteerd. Ook kunnen de beginnende kunstenaars geholpen worden op de weg naar professionaliteit.

'In onze buurt is het niet vanzelfsprekend dat bewoners elkaar kennen en wij willen wonen in een leefbare buurt en leuke dingen met elkaar doen' zegt de initiatiefneemster Elena Kravtchenko. 'Met “Verborgen Parels” willen wij zichtbaar maken wat voor verborgen talenten in onze buurt aanwezig zijn.'

Buurtgalerie “Verborgen Parels” is laagdrempelig en toegankelijk voor buurtbewoners, maar ook bedoeld voor mensen buiten de buurt. Op deze manier wordt de identiteit van de wijk versterkt en de onderlinge sociale samenhang bevorderd. En daardoor komen weer nieuwe contacten tot stand.

De buurtgalerie wordt door de buurtbewoners gerund. U treft er kunstenaars van alle leeftijden met allerlei soorten kunst.

De feestelijke opening van de Buurtgalerie “Verborgen Parels” is op 25 september, met de groepstentoonstelling “De Parels van de Marathonbuurt” die loopt tot 25 oktober 2010.

Mede mogelijk gemaakt door: de Buurtbewoners, Woningcorporatie Ymere, UNIVÉ Amsterdam, SOOZ (Stichting Samenwerking Opbouwwerk Oud-Zuid) en De Groenen.

GALERIE “VERBORGEN PARELS”
Open: do. vr. za. 16.00 19.00 uur en op afspraak
OLYMPIAWEG 70hs
1076 XC AMSTERDAM

Telefoon: 0648016172
E-mail: parel@lovemagic.eu

Website: www.lovemagic.euComments are closed.
%d bloggers liken dit: