September 2007. Dilbeek, Benelux – PANDUIT™ introduceert Pan-Ty™ metaaldetecteerbare bundelbanden, een vernieuwend product speciaal ontworpen om aan de veiligheidsnormen van de voedsel, drank en farmaceutische industrieën te voldoen. De metaaldetecteerbare bundelbanden zijn de ideale keuze voor het bundelen en bevestigen van toepassingen om productvervuiling en verlies tegen te gaan in productiezones van consumptieartikelen.

Het met metaal geïmpregneerde materiaal voldoet aan de testen op industrienormen door vooraanstaande fabrikanten van metaaldetectors en inspectieapparatuur met röntgenstralen. Deze bundelbanden helpen bij het voldoen aan de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) preventieve controles. De blauwe kleur zorgt voor een opvallend contrast en eenvoudige visuele identificatie van de bundelband op transportbanden en in producten.

De bundelband beschikt over alle kenmerken van het populaire gamma Pan-Ty™ bundelbanden met inbegrip van een ontwerp uit één stuk met borglip,  gebogen en spits uiteinde en zachte, ronde randen voor eenvoudige en betrouwbare installatie.